Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dojmovi nakon koncerta

Luce rasprodala Tvornicu

Luce
Foto: PR FOTO
1/6
02.11.2015.
u 13:58

Dojmovi se još sliježu, glava je trenutno pomalo prazna, ali srce je puno, prepuno!!!' poruka je koju je na svojoj službenoj Facebook stranici ostavila mlada, talentirana glazbenica Luce, dva dana nakon svog prvog velikog samostalnog i nemojmo zaboraviti naglasiti, rasprodanog, koncerta u Tvornici.

U petak, pred dupkom ispunjenim Malim pogonom zagrebačke Tvornice kulture dogodila se predivna glazbena priča. Mlada kantautorica slavujskog glasa, koja se prije godinu i pol dana s pjesmom 'Možda mi' po prvi put predstavila javnosti nakon čega su uslijedila još dva zapažena singla 'Sama ostajem' i 'Nakon dana tog', te gostovanja na koncertima Sare Renar, grupe Meritas i Josipe Lisac, održala je koncertnu promociju svog debitantskog EP 'U bojama'.

Te večeri, oni koji Lucu do tada nisu imali prilke vidjeti i čuti uživo, upoznali su se s jednom simpatičnom, vrckavom i pomalo smotanom, no za mikrofonom nadasve suverenom pojavom. Sa svojim bendom koji je prati (Luka Geček na gitari, Marino Vinja na basu, Danijel Kadijević na bubnjevima i Dominik Žagmeštar na klavijaturama), uz instrumentalnu podršku Luke Dominika (truba) i Mateja Miloševa (violončelo), kroz 90 minuta Luce je predstavila pet pjesama s EP-a, te nekoliko novih neobjavljenih autorskih stvari, a svojim snažnim vokalom dojmljivo interpretirala i par obrada, pjesme Josipe Lisac, Meri Cetinić i Indexa. Na koncertu su prisustvovali i gosti, Vinko Ergotić, Irena Žilić, te Mark Mrakovčić, bez kojih, kako je i sama naglasila 'njenog EP-a ne bi ni bilo'.

Samom događaju prethodile su i odlične recenzije EP-a:

MIXETA.NET - Mislav Bartoš
'... Luce definitivno predstavlja osvježenje na hrvatskoj kantautorskoj i autorskoj sceni. U navedenih pet pjesama je mladost, tu je iskrenost, nostalgija, sreća, jesen, kiša, tuga pa opet sreća i tako u krug i krugove beskrajnosti...'

ZIHER.HR - Zrinka Kunić
'... Luce je naslikala, obojala i detaljima suptilno, ali moćno ukrasila svoj prvijenac.'

MUZIKA.HR - Zoran Tučkar
'... Ovaj EP je sjajno predstavljanje moguće zvijezde hrvatskog mainstream popa.'

SOUNDGUARDIAN.COM - Toni Matošin
'... u pitanju je EP s pet pjesama, ali "U bojama" uistinu i sadrži više nego dovoljno boja za jednu finu, obećavajuću koliko i već definirajuću paletu.....Za nastupni EP sasvim dovoljno za visoke ocjene i direktnu kartu za sam vrh današnje mlade hrvatske scene, koja djeluje sve brojnija i bogatija. Štoviše, uz ovakve doprinose, i vitalnija.'

 Za desetak dana u režiji Luke Nižetića izlazi video broj za Lucin četvrti singl 'Na oblaku'. Prema Lucinim riječima radi se o pjesmi koja je malo tamnija od ostalih, rekli bi prava 'jesen/zima', a koja je originalno nastala na engleskom jeziku gdje se ponovo dalo povjerenje Ines Prajo u pisanju hrvatske varijante teskta.

U bližoj budućnosti Lucu koncertno možete poslušati već 06.12. u sklopu MIMO programa u MSU-u, a sve daljnje njene aktivnosti možete pratiti na Facebook page-u LUCEofficial. 

Komentara 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
16:03 02.11.2015.

e moja luce neces se ti kruha najesti od pevanja jedino da se uhljebis u npr nekakvu drustvenu ustanovu na teret ministarstva kulture pa klemujes parce od milijarde i po kn koliko izdvaja posteni hr puk za prenemaganje hr umjetnika koji ne vrijede ni tri nekadasnjih jugo dinara...i onda procitah kako tamo neka reukar??? nece glasati za karamarka jer nije vidjela da misli dat vise od sdpa peneze za kulturu...zamislite vi drskosti ljencuga koja nikad u zivotu nije stvorila neku vrijednost sebe i svoju guzicu stavlja u prioritet ovog napacenog opljackanog naroda...da sam ja netko...ja bih davao iz drzavne blagajne prema prioritetima...kultura i crkva bili bi na zadnjem mjestu...za zajebanciju samo ako je viska love u blagajni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije