Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kralj sevdalinki

Legendarni pjevač narodne glazbe zamalo je postao nogometaš, a nadimak Lav opisuje njegov životni put

Haris Džinović
Foto: Promo
1/4
08.12.2022.
u 13:06

Haris Džinović u petak 9. prosinca nastpit će u dubrovačkom klubu Revelin u sklopu festivala Revelin Winter Magic

Krenulo je ono doba godine kada svaki dan izgleda kao slavlje! Slavi se kraj godine, zimske radosti, slavi se čarolija Božića i Nove godine, slave se ples, prijatelji, glazba, mi sami..a slavi se i u Culture Clubu Revelin - klubu koji Dubrovnik ali i cijelu regiju stavlja na mapu najboljeg noćnog života svjetskog kalibra. Konstantno proglašavan jednim od najboljih klubova na svijetu, Revelin, koji se nalazi u Dubrovniku unutar tvrđave stare više od 500 godina, svojim programima nudi nepresušan izvor zabave, dobrih vibracija i odlične glazbe.

Za prosinac Culture Club Revelin pripremio je svojim Dubrovčanima ali i svojim gostima te turistima, zanimljiv festivalski koncept pod nazivom Revelin Winter Magic. Revelin Winter Magic festivalski je naziv za niz odličnih klupskih večeri do kraja 2022. godine a obuhvaća nezaboravne koncerte, lude clubbing večeri, grandiozne momente uz neke od najvećih regionalnih zvijezda, zanimljiva iznenađenja, puno plesa, radosti i smijeha...a, kako najavljuju iz kluba, možda i poneko čudo.

Jedno od koncertnih čuda u prosincu u Dubrovniku svakako je koncert velikog Harisa Džinovića. Koncert će se održati ovaj petak, 9 prosinca.

Umjetnik, pjevač, instrumentalista, kompozitor, kralj narodne glazbe i sevdalinki,  jednom riječju - legenda! Haris Džinović možda je najšarolikija osobnost glazbenog svijeta. Jedno od značenja njegovog imena, Haris, jest LAV, i baš ta riječ možda najbolje opisuje njegov glazbeni ali i životni put.

Glazbom se kreće baviti odmalena, kada kreće s učenjem klavira ali i gitare, da bi uz gitaru, kao dijete,  osnovao svoj prvi bend i to - rock bend. Bend mladih rockera brzo se raspada a Harisa put vodi u svijet nogometa. Postaje perspektivan mladi igrač sarajevskog Željezničara ali spletom okolnosti i vlastitih želja, nogomet ostavlja po strani, no zadržava ono najbitnije - tijelo i duh sportaša. Kažu da dan danas taj duh u njemu živi i da baš zbog nogometa, ali i svoje životne filozofije, ima snage satima i satima pjevati na svojim koncertima.

Njegov profesionalni glazbeni put je krenuo sa sevdalinkama, nastavio se kroz evergeen uspješnice, a nakon što je pogledao film 'Cigani lete u nebo', nježne zvukove starih melodije zamijenio je temperamentnim romskim ritmovima. Taj period je obilježio u bendu SAR E ROMA uz čuvenu braću Pavlović, s kojima je obišao skoro cijeli svijet.
Nakon toga, godine 1989. izdaje svoj prvi solistički album na kojem se nalaze današnji evergreen hitovi poput 'Ostariću, neću znati', 'I tebe sam sit kafano', 'Rano je za tugu' i druge, koje mu donosi nezapamćeni uspjeh. Ostalo je, kaže se, povijest...

A povijest kaže da je Haris glazbeno čudo, interpreta kakav ovaj svijet rijetko viđa i čuje. Pjeva na nekoliko jezika, svira čak pet instrumenata, nosi u sebi neponovljiv talent a iza sebe ostavlja gomilu hitova i ogromnu glazbenu baštinu. Broj prodanih ploča mjeri se u milijunima, broj zemalja u kojima je nastupao u stotinama, koncerata u tisućama...Ne postoji velike dvorane u kojima Haris Džinović nije nastupao, a 9. prosinca stiže u Revelin, na mjesto gdje njegove pjesme dobivaju sasvim drugu dimenziju, uz intimnu atmosferu i baš posebnu energiju, uz najbliskiji kontakt sa svojim pratiteljima i publikom.

Njegove pjesme su pjesme uz koje su generacije plakale, radovale se, 'razbijale čaše', lomile dušu...Uz njegove pjesme, poput 'Muštuluk', 'Pariške kapije', 'Sjećaš li se ove noći', 'I tebe sam sit kafano', Ostariću, neću znati'... generacije su se budile, ljubile, sanjale, i to već dugi niz godina, pa se pretpostavlja da će u petak Revelin opet biti pun dobro raspoloženim i rasplesanim posjetiteljima.

VIDEO Zvijezda serije 'Kafić Uzdravlje': Preminula je glumica Kirstie Alley

Ključne riječi

Komentara 3

PR
prajdali100
13:50 08.12.2022.

Dok je Sarajevo krvarilo pod kišom srpskih granata ovaj lik je pjevao širom Srbije.Po kafanama i na" uvo" ratnim zločincima.I sad je on neka " legenda".Fuj.

Avatar Kajimalima
Kajimalima
14:00 08.12.2022.

Pazi apsurda, culture club Revelin a nastupa Haris Džinović. Skoro sam se udavio od smjeha. A da ugostite Dubrovačke trubadure možda bi nastupali za trećinu cijene. I to bi opravdalo ime kluba.

ŠO
šolman
13:47 08.12.2022.

Džinović nije kralj sevdalinki nego pjevač novokomponiranih narodnih pjesama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije