Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dora 2023.

Josip Senta iz grupe The Splitters: 'Svi radimo glazbu za sebe, ali glazba se radi i za publiku'

Foto: Privatna arhiva
1/10
11.02.2023.
u 14:26

Splitski sastav s pjesmom 'Lost anf Found' nastupa 10. po redu, a član The Splittersa Josip Senta otkrio nam je kako članovi benda nemaju tremu pred nastup.

Splitski sastav The Splitters čine dva para braće: Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić koji će se večeras predstaviti na Dori s pjesmom 'Lost and Found'. Splitski sastav nastupa 10. po redu, a član The Splittersa Josip Senta otkrio nam je da nemaju tremu uoči večerašnjeg nastupa. Josip kaže kako mu je ovo sve novo.

- Znao sam da je Eurovizija nešto veliko, ali nisam nikad mislio da ćemo se mi prijaviti - kazao je.

Strani kritičari pjesmi su dali pozitivne kritike, a Josip kaže da je bendu to jako drago.

- Bitno da je netko prepozna. Na kraju krajeva, svi radimo glazbu za sebe, ali glazba se radi i za publiku, jer čemu glazba ako je neće nitko slušati - kaže te dodaje da je u Opatiji dobra atmosfera te da se svi izvođači zajedno druže. 

 

Inače, Doru u izravnom prijenosu možete gledati večeras od 20:15 sati u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a i HR2. Hrvatski izbor pjesme za pjesmu Eurovizije održava se u opatijskoj sportskoj dvorani 'Marino Cvetković', a nastupit će ukupno 18 natjecatelja. Gledatelje će kroz Doru voditi voditeljski trojac Mirko Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja.

Podsjetimo, iako je prošle godine na Euroviziji pobijedio Kalush Orchestra, predstavnik Ukrajine, domaćin natjecanja je Engleska. Naime, Ukrajinci su zaključili da zbog situacije u zemlji ne mogu održati ovo natjecanje te domaćinstvo prepustili drugoplasiranoj državi, Velikoj Britaniji. Natjecanje će se odviti u Liverpoolu. Finalna večer zakazana je za 13. svibnja, a polufinalne za 9. i 11. svibnja. Hrvatska će svoje mjesto u finalu pokušati izboriti u prvoj polufinalnoj večeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije