Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 65. godini

Golema tuga! Legendarni rocker Eddie Van Halen izgubio bitku za život

Van Halen and Kenny Wayne Shepherd perform live in concert
Foto: AW3/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.
1/12
06.10.2020.
u 22:17

Vijest o smrti jednog od najboljih gitarista u povijesti rocka objavio je njegov sin Wolf Van Halen.

Ne mogu vjerovati da pišem ovo, ali moj otac Edward Lodewijk Van Halen jutros je izgubio svoju dugu bitku s rakom - započeo je tužnu objavu na Twitteru Wolf Van Halen koji je obavijestio obožavatelje diljem svijeta da nas je legendarni rock glazbenik zauvijek napustio.

- Bio je najbolji otac kojeg sam mogao zaežljeti. Svaki trenutak na stageu i izvan njega bio je pravi dar. Moje srce je slomljeno i ne vjerujem dfa ću se iakd oporaviti od ovog gubitka - napisao je Wolf u nastavku objave ispod koje su počeli stizati brojni izrazi sućuti.

Inače, Daily Mail pisao je prošle godine u ovo vrijeme da se glazbeniku vratila teška bolest te da boluje od raka grla, čijim se uzrokom smatralo višegodišnje držanje metalne trzalice u ustima. Još prije 19 godina odstranjena mu je trećina jezika, a 2002. rak se u povukao. Zadnjih pet godina išao je na liječenje u Njemačku kako bi kontrolirao bolest, ali sada se najcrniji scenarij obistinio.

Zadnji koncert Van Halen je održao 2015. godine u Hollywood Bowlu u Los Angelesu, a tada su nastupili u originalnoj postavi prvi put nakon 1984. godine. Baš te godine, Eddie je za Billboard priznao da koristi metalne trzalice koje su rađene od mesinga i bakra.

Van Halen and Kenny Wayne Shepherd perform live in concert
1/3

Podsjetimo, 2012. godine proglašen je najboljim gitaristom svih vremena. Tako su odlučili čitatelji magazina Guitar World, a u glasovanje je bilo uključeno više od pola milijuna ljudi. Tada je Van Halen bio u konkurenciji od 132 gitarista, a iza sebe je ostavio Jimija Hendrixa, Joea Satriania, Jimmya Pagea... Brian May iz grupe Queen zauzeo je drugo mjesto na ljestvici, Alex Lifeson iz Rusha treće, četvrti je bio Jimi Hendrix, a peti Joe Satriani.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

SW
Sweet
22:59 06.10.2020.

Rest in peace Eddie Van Halen!

Avatar Carlton
Carlton
20:48 07.10.2020.

Queen je, dakako, institucija za sebe. Ali staviti Briana Maya na drugo mjesto najboljih gitarista, ispred Hendrixa, Satriania, da ne spominjem Davida Gilmoura, to može samo totalni glazbeni analfabet. Brian May je, u kontekstu svjetske glazbe, prosječni gitarist, za razliku od istinskih virtuoza, spomenuo sam samo neke, a ima ih stotine ispred Maya.

Avatar rubinet
rubinet
11:23 07.10.2020.

Tapping...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije