Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA 2017.

Članovi grupe Colonia: Nama je Večernjakova ruža kao Porin

24.02.2018.
u 21:39

Satiričko kazalište Kerempuh nam je postalo pretijesno, pa smo devetu Ružu održali u hotelu Opera, sadašnjem Westinu

Te 2002. godine Mate Mišo Kovač slavio je 50 godina karijere, a Željko Malnar, predsjednik Republike Peščenice, idejni tvorac, autor i voditelj “Noćne more” za Ekran je izjavio:

– Odjednom nikome ne smeta kad ih Malnar naziva idiotima i debilima.

Gužva i veselje za stolovima

I doista zapuhali su neki novi vjetrovi, a Ruža je tražila novi dom. Naime, interes kreativaca koje su čitatelji nagrađivali, drugih medija, ali i samih čitatelja postao je toliko velik da je Ruža prerasla Satiričko kazalište Kerempuh. Odlučili smo se stoga za porinovski koncept po kojem uzvanici sjede za stolovima, a ugostio nas je tadašnji hotel Opera, današnji Westin.

Uspjeli smo u njegovu svečanu dvoranu ugurati 450 uzvanika, bilo je malo tijesno za stolovima, ali gdje čeljad nije bijesna...

Te su godine slavili Nensi Brlek i Joško Lokas kao TV osobe godine, Barbara Kolar i Trpimir Vicković Vicko kao najpopularniji radijski voditelji, Severina, Gibonni i Colonia kao glazbenici godine, Alma Prica i Goran Višnjić kao glumci koji su svojim ulogama obilježili 2001. godinu, a čitatelji su izabrali i film godine. Tu smo kategoriju uveli u nagradu jer je to bilo vrijeme u kojem je, nakon Domovinskog rata, filmska produkcija u Hrvatskoj intenzivno jačala. Za 2001. godinu čitatelji su odabrali “Kraljicu noći”, a Ružu je s posebnim ponosom i riječima “dosad mi nisu cvjetale ruže” primio redatelj Branko Schmidt.

‘Moj lipi anđele’ za novinarke

Iako te godine nije nagrađen, na svečanosti Ruže je uz Coloniju, Severinu i Gibonnija pjevao i Oliver Dragojević. Došao je na tonsku probu provjeriti je li mu klavir dobro naštiman, uvjeren da će te večeri izvesti, kako je sam rekao, nešto veselo. Nije mu uspjelo, novinarke Ekrana nagovorile su ga da otpjeva svoj tadašnji najveći hit, pjesmu Harija Rončevića “Moj lipi anđele”. Oliver je ne samo popustio zbog upornog nagovaranja nego je na samoj svečanosti tu pjesmu posvetio – novinarkama Ekrana. A uz nas su te večeri najponosniji bili članovi grupe Colonia, koji su baš te godine rušili rekorde u prodaji albuma. Njima je Ruža bila prva velika nagrada koju su dobili, pa su stoga zahvalili čitateljima i izjavili: “Nama je Večernjakova ruža kao Porin!”

1/32

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije