Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže u Ples sa zvijezdama

Bojana Gregorić Vejzović obratila se kritičarima: 'Prije nego krenete komentirati napravite 30 čučnjeva'

Zagreb: Glumica Bojana Gregorić Vejzović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/11
06.03.2022.
u 08:00

Glumicu Bojana Gregorić Vejzović ćemo od sutra gledati u "Plesu sa zvijezdama", a iako je nekoć bila balerina, kaže da se s nekim plesovima sreće prvi put

Zagrebačka glumica Bojana Gregorić Vejzović nedavno je proslavila 50. rođendan, a od ove nedjelje ćemo je gledati u novoj sezoni showa "Ples sa zvijezdama", gdje će pokazati svoje plesno umijeće 30 godina nakon što se prestala profesionalno baviti baletom. Iza Bojane je intenzivna godina, u kojoj je preboljela koronu, a s obitelji se preselila u novi stan. Prošle godine gledali smo je u nekoliko kazališnih projekata, od kojih posebno valja izdvojiti predstavu "Obavezan smjer", koju je napisao i režirao njezin suprug Enes Vejzović s kojim je nedavno proslavila 16. godišnjicu braka.

Ove ćemo vas godine gledati u novoj sezoni showa "Ples sa zvijezdama". Kako ste reagirali kada su vam ponudili sudjelovanje u showu? Je li vas trebalo dugo nagovarati?

Zapravo sam se jako razveselila, konačno sam se uhvatila vježbanja nakon dvije godine i moram priznati da s velikim veseljem odlazim na svaki trening.

Što očekujete od ovog showa? Za koji ples mislite da će vam biti najlakši, a koji najteži?

Ne želim razmišljati u smjeru najteži i najlakši. Ples je jako slojevit, a ljepota se sastoji u savladavanju tih slojevitosti. Veselim se svakom iako znam da nije pristup isti te da će mnogi plesovi zahtijevati kondiciju koju nije lako steći u tri tjedna priprema, koliko smo imali.

Što mislite o ostalim kandidatima ove sezone? Tko vam je najveća konkurencija?

Kandidati su sjajni! Svi "grizu", svi žele zablistati! A što se konkurencije tiče; ja sam sama sebi konkurencija, najbolje se natjecati sa svojim nedostacima i tijekom priprema upravo njih savladati.

Foto: Nova TV

S obzirom na to da ste diplomirali klasičnu baletnu školu, smatrate li da ste ipak u prednosti nad ostalim kandidatima?

Ne, plesala sam balet prije 30 godina! Mnogi kandidati imaju 25 godina svoje mladosti kao prednost… Prema tome, svi smo u istoj poziciji. Prvi put u životu susrećem se sa standardnim i latinoplesovima.

Po čemu danas pamtite baletne dane? Mislite li da bi vam karijera išla drukčijim tijekom da zbog ozljede niste morali prekinuti karijeru?

Dogodilo se što je suđeno, ne okrećem se i ne razmišljam o tome sto bi bilo s drugačijim scenarijem. Jedino što me podsjeća na balet jest bol u kuku kada me moj mentor uči prve korake salse i rumbe.

Kako je vaša mama Božidarka Frajt reagirala kada ste joj rekli da ćete se ipak baviti glumom, dakle naslijediti je?

Božidarku nitko ne može naslijediti! Njezina osobnost, talent i ljepota su jedinstveni. Neki ljudi su zauvijek nedostižne ikone! Nas dvije bavimo se različitim domenama glumačkog stvaralaštva, ja sam kazališna glumica; i najsmješnije mi je kada me mama ostavši čuvati djecu, uputi rečenicu: "'Kolovoz' igrate večeras… Ajmeee, kak' ćeš opet toliko teksta izgovoriti?!"

Nedavno ste proslavili 50. rođendan. Je li bilo posebno slavlje i kako se osjećate kada shvatite da ste navršili tu okruglu dob?

Priredila sam slavlje za obitelj i prijatelje, plesalo se, pjevalo, dobro pojelo i idemo dalje. Ne gledam na brojke kao bauk, okrugli ili manje okrugli, hvala dragom Bogu da sam zdrava, sve ostalo je bonus!

Često govore da ne valja miješati poslovno i privatno, a kod vas to nije slučaj. Lani ste tako igrali u Enesovu projektu "Obavezan smjer" koji je imao odlične kritike publike. Kako vam je bilo raditi na projektu kojem je suprug autor i redatelj?

Vrlo je različit pojam miješanja privatnog i poslovnog te surađivanja s nekim tko vam je blizak. Puno hrvatskih redatelja surađuje sa svojim suprugama, djevojkama… Ima nešto olakšavajuće kada radite s nekim koga jako dobro poznajete, pogotovo kada je teška dramska i zahtjevna uloga u pitanju. Ogoliti svoj duh i pokazati najranjivije lakše je pred nekim kome bezrezervno vjerujete. "Obavezan smjer" bilo je sjajno raditi, nadamo se inozemnim gostovanjima, za koje smo dobili upite od nekih sjajnih festivala u zapadnim zemljama.

Foto: Instagram screenshot

Na društvenim mrežama često dijelite detalje iz privatnog života. Kako gledate na društvene mreže, jeste li ovisni o njima?

Dijelim razne detalje, ponajviše vezane za kazalište, Unicef i pokoji dio iz svojeg života, koji može nekoga nasmijati, biti modna inspiracija isl.To su smjernice kojima se vodim na Instagramu. Posao i poziv publici u kazalište, uvelike se prelio na mreže, oglašavanje na njima je od velike važnosti, pogotovo Gavelli koja poput nomada svaku predstavu igra na drugoj zagrebačkoj pozornici.

Lani ste se s obitelji iz centra preselili u novi stan. Kako ste se odlučili na to i jeste li ga konačno uredili po svom guštu?

Trebali smo veći prostor kako bi djeca dobila svoje sobe. Imamo sina i kćer, uskoro će oboje biti u pubertetu, a te mušice lakše ćemo prebroditi kada imaju svoje "oaze" s natpisom "Obavezno kucaj prije ulaska".

Pratite li domaće i strane serije i filmove? Koja vas je posebno oduševila u posljednje vrijeme?

Jako sam ponosna na Enesa i cijelu ekipu serije "Nestali". Napravili su odličnu seriju o Domovinskom ratu koja isprepliće sve ljudske čulnosti, od tuge, bijesa, ljubavi, ponosa do hrabrosti. Odlično igraju svi do jednog!

Koji su vam planovi za ovu godinu? Hoćemo li vas uskoro moći vidjeti u nekoj predstavi ili novoj seriji?

Epizodnom ulogom u "Kumovima" kratko ćemo se družiti na Novoj, a u kazalištu me stalno možete gledati; u predstavama "Hotel Zagorje", "Glembajevi", "Obavezan smjer"… samo provjerite na stranicama Gavelle na kojoj smo zagrebačkoj pozornici večeras. A nedjeljom smo, naravno, u "Plesu sa zvijezdama", sigurna sam da ćemo vas sjajno zabaviti! U ovim vremenima to nam je svima potrebno… E da, dok uz grickalice komentirate naše plesače, prije oštre kritike svi ispred ogledala napravite 30 čučnjeva, 30 skokova u zrak s rukama mekim poput labudice u "Labuđem jezeru" i, nakon što ste se vidjeli kako to izvodite, recite mislite li da je nekom bilo paru lako i da biste vi to bolje…

Foto: Nova TV

VIDEO Pogledajte tko je sve nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine

Komentara 2

DU
Deleted user
01:10 07.03.2022.

Pa zar nema poskovid sindrom,

KO
kompakt
08:45 06.03.2022.

Za ovaj člančić nemam komentara,nisam pročitao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije