Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZREZERVNA POTPORA

Bivši zaručnik Ivane Popović brinut će se o njezinim kćerima

Ivana Popović
Foto: Storypress
1/4
05.01.2017.
u 12:54

Mlađa kći Ava živjet će s njim 
u Barceloni, gdje on ima obitelj, a i stariju Lunu doživljava, kaže, kao svoju iako nije njegovo biološko dijete

Pretposljednjeg dana 2016. godine napustila nas je kiparica, likovna umjetnica i dizajnerica Ivana Popović. Tužna vijest šokirala je i rastužila mnoge, i one koji su je poznavali i one koji nisu, jer je javno i vrlo optimistično govorila o svojoj borbi s opakom bolešću iz koje je čak dvaput izašla kao pobjednica. No, nažalost, posljednju bitku za život nije uspjela dobiti.

Bol je nemjerljiva

Jedinstvena umjetnica i osoba, kako mnogi opisuju Ivanu, umrla je u snu u svojoj obiteljskoj kući na Krku u 49. godini. Na posljednje “zbogom”, na intimni ispraćaj na gradskom groblju u gradu Krku, u ponedjeljak su došle njezine kćeri, 18-godišnja Luna Bizovičar i 11-godišnja Ava Peroš, majka Lepa, kirurg Andrej Roth i Ivanini bliski prijatelji koji su uz nju bili do samog kraja, modni dizajner Ivica Skoko te voditeljica i spisateljica Josipa Pavičić. Dirljiv govor na posljednjem intimnom ispraćaju održao je Ivanin bivši zaručnik Luka Peroš, otac njezine kćeri Ave.

– Cure su pametne i snažne, a njihova bol za majkom nemjerljiva je. Teško će vrijeme izliječiti tugu, ali zato smo s njima mi, rodbina i prijatelji uz koje će biti zaštićene – rekao nam je Peroš nakon Ivanina pogreba, vidno potresen zbog svega što se dogodilo. I koliko god se neki zabrinuto pitaju što će biti s Lunom i Avom, iz svega što smo doznali od Ivaninih prijatelja i, naravno, od Luke, sve će biti u redu. Kako nam je Peroš otkrio, Ava će živjeti s njim u Barceloni, gdje ima obitelj, suprugu Paulu i četverogodišnjeg sina Davida Luisa, a iako Luna nije njegovo biološko dijete, poznaje ju od njezine četvrte godine i doživljava kao svoju, i njoj će uvijek biti i roditelj i prijatelj.

Otkako se Ivani vratila bolest, tijekom koje je tri tjedna provela u bolnici, a dva na Krku, Luka Peroš bivšu je partnericu i majku svoga starijeg djeteta stalno posjećivao u bolnici i bio u kontaktu s Lunom i Avom. Kako nam je ispričao, ni u najtežim trenucima, kad je doznala smrtonosnu dijagnozu (karcinom dojke metastazirao je na mozak), nije se prestajala smijati. O bolesti nije htjela razgovarati, a njezina bolesnička soba izgledala je poput slikarsko-modnog atelijera u kojem je i dalje neumorno stvarala.

Glumac Luka Peroš, koji je bio očito najvažnija muška figura u Ivaninu životu nakon što joj je preminuo otac prije četiri godine, i svestrana umjetnica upoznali su se 2003. godine na izložbi fotografkinje Mare Bratoš. Četrdesetogodišnji umjetnik koji je 2000. godine diplomirao glumu na prestižnom Emerson Collegeu u Bostonu, nakon čega je dvije i pol godine imao angažman u riječkom HNK, potom devet godina u Kazalištu lutaka u Zagrebu, odmah se svidio Ivani. Iako je bio osam godina mlađi od nje, ta razlika nije im predstavljala nikakvu prepreku.

Tijekom troipolgodišnje veze zaručili su se i dobili kćer Avu. Razišli su se u listopadu 2006. godine, kako je Ivana jednom objasnila, zbog drukčijih umjetničkih puteva. No uvijek su ostali u dobrim odnosima. Redovito bi se čuli i razgovarali o poslu, umjetnosti, a najviše o djeci. U intervjuu za Story 2012. godine, nakon što je doznala da boluje od karcinoma dojke, Ivana je govorila o Luki.

Prijatelji do kraja

– Luka je divan! On se uvijek uvali u djecu i neke složene situacije i onda ne shvaća što mu se događa. Ali odgovoran je. Alimentaciju za Avu plaća od prvog dana. Budući da sa suprugom živi u Španjolskoj, Lunu vodi k sebi u Barcelonu. Ali da nema njegove žene, ne bi bio toliko dobar. Preoblikovala ga je. Ona je iz Brazila. Vrlo je poštena i čista. Kad me Luka upoznao s njom, odmah smo se svidjele jedna drugoj. Luka i ja u prijateljskim smo odnosima, ali i danas se znamo posvaditi.

No imamo dobar odnos zbog svega navedenog – iskreno je tada rekla. Nakon razlaza s Ivanom, Luku Peroša ljubav je odvela u Barcelonu. Prije pet i pol godina oženio se modnom dizajnericom, Brazilkom Paulom Feferbaum, s kojom ima sina. U Španjolskoj ima uspješnu karijeru, glumio je u nekoliko serija, poput “Cuentame”, “Mar de plastico”, a nedavno je snimio “Papillon”, remake istoimenog kultnog filma iz 1973. godine. Iako je beskrajno tužan zbog Ivane, blagoslovljen je kćeri Avom i njezinom sestrom Lunom, zbog kojih će zauvijek ostati povezan, kako je rekao, s prijateljicom, majkom, ljubavnicom, ratnicom ljepote, vizionarkom, revolucionarkom, umjetnicom par excellence i buntovnicom Ivanom Popović.

>>Predsjednica se emotivnom porukom oprostila od Ivane Popović

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije