Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIJENJAMO NAVIKE

Pokrenuli smo društveno odgovoran i edukativni specijal kako bi čitatelji imali sve informacije na jednom mjestu

Mijenjamo navike #OstajemDoma
Foto: VL
23.03.2020.
u 13:41

Digitalne tehnologije omogućuju nam novu razinu pripreme na izvanredne situacije. Ipak, u ovim trenucima kad nam se čini da svijet zbog koronavirusa staje, naš život ne treba stati. Trebamo se educirati i što bolje pripremiti za ovu izvanrednu situaciju

Zbog koronavirusa i mjera nadležnih stručnih službi zbog kojih moramo do najmanje moguće mjere smanjiti socijalne kontakte i pridržavati se strogih pravila, svima nam se život drastično mijenja. Stara narodna izreka kaže „Očekuj neočekivano“, a priroda nas uvijek podsjeti da se neočekivane stvari dogode češće nego mislimo. No kako se najbolje pripremiti za neočekivano?

Jednostavno, učenjem. Učenjem o nama, učenjem o novim stvarima i ponavljanjem stvari koje smo mislili da znamo. Aktualna situacija nam je tako pokazala da je dobro podsjetiti se čak i kako se ruke stalno trebaju prati, što smo dosad shvaćali kao najjednostavniju stvar o kojoj ne treba puno razmišljati.

Mijenjamo navike

Digitalne tehnologije omogućuju nam novu razinu pripreme na izvanredne situacije. Ipak, u ovim trenucima kad nam se čini da svijet zbog koronavirusa staje, naš život ne treba stati. Trebamo se educirati i što bolje pripremiti za ovu izvanrednu situaciju. Upravo zato je Večernji list pokrenuo društveno odgovoran i edukativni specijal Mijenjamo navike #OstajemDoma kako bi čitatelji imali sve informacije na jednom mjestu. Mnogi čitatelji dosad nisu imali naviku kupovati online, neki su strahovali zbog mogućnosti internetskih prijevara, nekima je bilo jednostavno draže otići u dućan jer ih je to opuštalo. Zbog izvanrednih mjera kojih se svi trebamo odgovorno pridržavati online kupnja je najsigurnija. U našem vodiču doznat ćete sve o sigurnosti internetske kupnje, gdje i kako kupovati namirnice, higijenske potrepštine, top namirnice koje trebaju svakom domaćinstvu i dugo mogu stajati, te koliko se prosječno u ovoj situaciji čeka na dostavu. Svi ćemo se morati naviknuti i na nove načine plaćanja kako bi izbjegli odlazak u poslovnice. Doznajte sve načine online plaćanja, koje su prednosti beskontaktnog plaćanja, te kako plaćati mobitelom.

U našem specijalu Mijenjamo navike #OstajemDoma moći ćete doznati kako organizirati efikasan ured kod kuće, te što vam je sve potrebno za nesmetan rad na udaljenosti, koje su najpovoljnije business tarife, a uz naše savjete izbjegnite i sve zamke rada od kuće, a educirat ćemo vas i o prednostima organiziranja sastanaka skypeom. Nismo zaboravili ni naše najmlađe članove obitelji.

Mnogi se pitaju kako olakšati djeci boravak kod kuće, (a i nama roditeljima), pa ćete moći doznati sve o aktivnostima kojima ćete animirati djecu da nisu cijeli dan ispred ekrana, kako najlakše svladati školsko gradivo online, koja hrana koja potiče pamćenje te kako djeci kroz igru usaditi higijenske navike. Posvetit ćemo se i brizi o starijima, odnosno stručnjaci će vas savjetovati kako pripremiti najstarije članove obitelji za dugotrajni boravak kod kuće, kako im organizirati zalihe lijekova te kako uz prirodne pripravke ojačati imunitet.

No, dragi čitatelji, za Vas pripremamo još mnogo iznenađenja i „feel good“ sadržaja koji ćete moći pratiti online, ekskluzivno uz Večernji list, stoga ne propustite naš specijal Mijenjamo navike #OstajemDoma.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije