Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
#OGRADADOGRADA

Najveći hitovi Letećeg odreda sa zagrebačkog Bundeka

Denis Dumančić
Foto: Screenshot
22.07.2020.
u 18:00

Od "Sanjao sam moju Ružicu", preko "Od Prevlake do Dunava", pa do "Kao ja ne kužim ambijent zagrebačkog parka Bundek bio je idealan za svirku u sklopu projekta #OdGradaDoGrada koji je započet (pod nazivom #OdSobeDoSobe) još u vrijeme karantene.

– Leteći Odred postoji još od 1991. godine i u tih 30 godina stvorio je hitova i hitova. Denis Dumančić skupio je sve najbolje od Letećeg i napravio za nas i vas pravi mali koncert na otvorenom. Od Sanjao sam moju Ružicu, preko Od Prevlake do Dunava, pa do Kao ja ne kužim. Ambijent zagrebačkog parka Bundek bio je idealan za svirku u sklopu projekta #OdGradaDoGrada koji je započet (pod nazivom #OdSobeDoSobe) još u vrijeme karantene.

Situacija u hrvatskoj glazbi trenutno nije nimalo sjajna, a hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jedne od pogođenijih pandemijom COVID-19. U nemogućnosti da sviraju pred publikom i među publikom, odazvali su se Unisonovoj akciji #OdSobeDoSobe i svirali svoje najveće hitove iz svojih soba, dnevnih boravaka, sa svojih terasa itd. Sada, kada kretanje ipak nije ograničeno, preselili smo cijelu ideju u #OdGradaDoGrada i na otvoreno uz nadu da će vrlo brzo „novo normalno“ otići u povijest i da će se vratiti svima nam najdraži oblik slušanja glazbe – koncert, veliki broj ljudi, gužva i dobra atmosfera. Bez maski, naravno.

Projekt #OdGradaDoGrada započeli su Unison – Hrvatski glazbeni savez i Večernji list, a podršku su dali i drugi medijski partneri tako da Leteći Odred, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Mixer.hr, Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.

Osnivači UNISONA – HRVATSKOG GLAZBENOG SAVEZA su: HDS – Hrvatsko društvo skladatelja, HGU – Hrvatska glazbena unija, HUIG – Hrvatska udruga istaknutih glazbenika, HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika i HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije