Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Uživajte na obali i u zaleđu

09.11.2020.
u 09:58

Vrijeme je za otkrivanje Dalmacije

Dalmacija je oduvijek privlačna mnogim turistima zbog prekrasnog, čistog mora i obilja sunčanih dana, a u novije vrijeme i zbog mogućnosti nezaboravnog aktivnog odmora i iskustava koje nude njena obala i otoci, njezina neistražena unutrašnjost, parkovi prirode i nacionalni parkovi.

Rijetke su turističke regije u Europi koje se mogu pohvaliti brojnim prirodnim raznolikostima i kulturnim vrijednostima kao što može Dalmacija, ujedno i naša najveća turistička regija. Upravo je sada prilika da Dalmaciju upoznamo bez ljetnih gužvi, otkrijemo njezina skrivena kulturna i prirodna blaga, uživamo u šetnjama na otvorenom, udahnemo lokalnu atmosferu. Današnji turist u potrazi je za autohtonom ponudom i autentičnim gastronomskim proizvodom u čemu leži prilika za cjelogodišnji i održivi turizam koji spaja plavu i zelenu Hrvatsku. Razvoj kvalitetnih malih hotela, atrakcija i OPG-ova doprinosi kvaliteti destinacije, a autohtona jela i vina svjetskog glasa udovoljit će nepcima najzahtjevnijih gurmana.

Dalmatinska obala, ali i zaleđe danas nude brojne mogućnosti uživanja u sportskim aktivnostima na otvorenom poput vožnje biciklom, jahanja ili planinarenja. Razvojem turizma u pred i posezoni podupiremo i lokalne zajednice koje godinama žive s turizmom i najbolje osjećaju njegove prednosti i mane. Veseli me činjenica da ćete u publikaciji „Idemo na izlet“ bolje upoznati Dalmaciju. Pridružite nam se, istražite Dalmaciju već ovog vikenda jer ona nije samo ljetna destinacija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije