Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTIĆENO PODRUČJE

Uronite u dabrovu nastambu i opipajte mu krzno

Dravska priča
Foto: Kristijan Toplak
1/3
02.11.2020.
u 13:53

Posjetiteljski centar Dravska priča u Noskovcima

Zaviriti u kapljicu vode i život u njoj, ali i uroniti u dabrovu nastambu i na rublju koje suši dabar saznati cijelu priču o toj životinji, osjetiti njegov miris i opipati mu krzno – sve se to može doživjeti u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima. Put do nje vodi preko Slatine, pa kroz Medince i Čađavicu, a od grada je udaljena oko 17 kilometara i isto toliko minuta vožnje. Fascinantan je to prikaz ovog zaštićenog područja uz Dravu, ali i suživota života i rijeke, kako u prošlosti, tako i danas.

Zanimljiva je i interpretacijska točka “Tko to tamo mulja”, gdje se prezentira sedam vrsta ptica.

Foto: Kristijan Toplak

– Kipari su izradili predimenzionirane kljunove tih vrsta, a pritiskom na tipku, vrsta ptice koju izabere ušeće u kadar i pokazuje kako ona u mulju traži hranu. Imamo i interaktivni akvarij, u kojem predstavljamo endeme dunavskog slijeva, pet vrsta riba, vodenjaka i žabu, a sve to je povezano 20 minutnim filmom koji se može pratiti s pramca čamaca, a prikazuje sve one divne krajobraze uz rijeke Muru, Dravu i Dunav, govori o njihovoj biološkoj raznolikosti, značaju i vrijednosti tih naših triju rijeka – opisuje Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Foto: Kristijan Toplak

Posjetitelji mogu unajmiti i jedan od ukupno 76 bicikala, ili zaploviti kanuima, a jesen je u ovome kraju posebno čarobna. Dolazak u Dravsku priču trebalo bi najaviti. Nakon obilaska, na ručak se najbliže možete uputiti u Slatinu. A tamo će vas dočekati i stoljetni div i zaštićeni spomenik prirode – mamutovac Sequoia, jedan od najprepoznatljivijih simbola Slatine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije