Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Unesite dašak istoka na stol. Isprobajte patku u umaku od naranče

patka u umaku
Foto: Thinkstock
11.02.2014.
u 22:00

Poslužite s krumpirom i uživajte

SASTOJCI (JEDNA OSOBA):

300 g pačjih bataka,300 g pačje masti, 100 g crvenog luka, 100 g mrkve, 100 g celera, malo majčine dušice i ružmarina, 10 g meda

PRIPREMA: Luk, mrkvu, celer i začine posložiti na dno plitke limene posude za pečenje. Na povrće staviti batake. Sve preliti pačjom mašću. Posudu poklopiti (može i alu-folijom) i staviti u pećnicu. Peći tri sata na temperaturi od 150 ºC. Kad su bataci pečeni, izvaditi ih iz soka i premazati medom. Vratiti ih natrag u pećnicu da se kratko zapeku.

PRILOG: Skuhati 80 g krumpira, izgnječiti ga i dodati 30 g rikole, 40 g parmezana, 20 g maslaca, sol, papar. 

UMAK: U tavi karamelizirati 20 g smeđeg šećera. Dodati 2dl demi glasa i 1 dl ocijeđene naranče, pa sve zajedno lagano kuhati dok se količina ne smanji na pola.

ENERGETSKA VRIJEDNOST:1400kcal

>>Nikad niste probali krokete od soma? Nemojte propustiti ovu priliku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije