Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Centar za istraživanje tržišta GfK proveo anketu među 300 gostiju

Svaki drugi turist želi na godišnjem odmoru kušati lokalna jela i pića

turizam
Goran Jakuš/Pixsell
19.10.2009.
u 15:02

Velika većina i domaćih i stranih gostiju na ljetovanje dolazi ponajprije radi izležavanja na plaži i plivanja. Mlađe zanima i noćni provod, a starije od 40 godina i kultura, te povijest.

Zadovoljan gost o svom odmoru u pravilu pripovijeda trojici znanaca, a nezadovoljan – čak devetorici. A što će pak gosti Opatije reći svojim poznatima, među 300 stranih i domaćih turista u kolovozu je istraživao GfK – Centar za istraživanje tržišta.

Pokazalo se da se čak 95 posto turista želi odmarati na plaži i plivati. Mladima su na drugom mjestu noćni život te sport i rekreacija. Starije od 40 pak više zanima istraživanje prirodnih ljepota mjesta, kulturno-povijesne znamenitosti i posjećivanje lokalnih manifestacija ili običaja. Svaki drugi gost želi upoznati i lokalnu kuhinju. Trećina opatijskih gostiju iznimno je zadovoljna onim što su dobili u tom gradu, a 51 posto ih je umjereno zadovoljno. Otprilike bi ih toliko rodbini i prijateljima preporučilo Opatiju, a malo više od četvrtine i ponovilo bi posjet.

- Izvrsnost se ne mora, a sigurno i ne može postići u svemu. Najvažnije je postići je u onome što je gostima nekog mjesta važno - poručuju iz GfK.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar marsicoz
marsicoz
15:56 22.10.2009.

hrvatska je destinacija u koju se dolazi samo jedanput i to je to, nema više švaba koji su dolazili iz godine u godinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije