Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proljetni užici

Super ideja za današnji ručak: Istarski ravioli sa sirom i šparogama po receptu istarskog restorana

David Ružić
23.05.2020.
u 07:00

Mali festival okusa, mirisa i tekstura – tako možemo opisati proljeće u kuhinji restorana poznatog istarskog Agroturizma San Mauro. I premda je ovaj recept dopušten za “kućnu upotrebu”, treba biti poticaj da – ako već niste – posjetite ovo mjesto kao iz bajke i upoznate članove obitelji Sinković, ljude koji stoje iza ovog uspješnog projekta.

Bezbroj je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... sve se u životu na kraju vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. A sigurno je da ćete po božanstvenim zalogajima pamtiti posjet ovom mjestu gdje vam poslužuju jela pripremljena od lokalnih sezonskih namirnica i vina koja su u prošlosti bila dostojna i carskih stolova. Kad probate njihova jela na terasi restorana s koje puca prekrasan pogled na ono najljepše što Istra pruža, a konobar vam posluži jedno od vrhunskih vina iz više od stotinu godina starog vinograda obitelji Sinković shvatit ćete o čemu govorimo.

Domaći ravioli punjeni sirom u umaku od divljih šparoga s pršutom a la Julienne

Sastojci za raviole:

400 grama brašna

5 jaja

100 grama svježeg sira pomiješanog s parmezanom

sol, voda, ulje

Sastojci za umak:

100 grama sjeckanih blanširanih šparoga

malo vrhnja za kuhanje

malo kravljeg masnog topljenog sira

Priprema:

Najprije s pomoću vilice razmutite 4 jaja. U brašnu napravite udubinu u sredini i stavite jaja u sredini. Malo posolite i dodajte žlicu ulja. Umijesite tijesto pa ga omotajte u prozirnu kuhinjsku foliju da odmori. Za nadjev pomiješajte 1 jaje i 100 grama mješavine sira. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm uz pomoć stroja za tjesteninu. Izrežite tijesto na pravokutnike veličine 5 x 4 cm i na sredinu svakog stavite hrpicu nadjeva. Zatvorite raviol. Kuhajte raviole 13 minuta, stavite ih u tavu sa šparogama i vrhnjem i držite ih na laganoj vatri 2 minute. Servirajte na tanjur s malim komadićima pršuta a la Julienne koji će izvrsno poslužiti kao dekoracija, a njegova lagana slanoća odlično se sljubljuje s gorčinom od šparoga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije