Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Stručnjakinja za seks otkrila: Ovo su razlozi zašto niste intimni, a nije stvar u libidu

shutterstock
31.08.2020.
u 22:20

Iako neke žene stvarno imaju nizak libido, većina žena ne želi seks u trenutnoj situaciji te im je libido samo izlika.

‘Jednostavno imam nizak libido ', nešto je što puno žena govori kako bi objasnile zašto nisu zainteresirane za seks s partnerom. Rijetko se pokaže da je to pravi razlog. Iako neke žene stvarno imaju nizak libido, većina žena ne želi seks u trenutnoj situaciji te im je libido samo izlika. Evo šest stvari koje žene često brkaju s niskim libidom, kako tvrdi stručnjakinja za seks Tracey Cox za Daily Mail.

Ne osjećaju se ugodno pitati za ono što stvarno želite

Mnogo žena ima seksualne fantazije ili požudne seksualne seanse, ali osjećaju se previše posramljeno reći svom partneru što ih stvarno uzbuđuje jer se brinu da će biti osuđivane. 

Brinu zbog izgleda

Rezultati 57 studija, koje su obuhvatile dva desetljeća istraživanja, pronašle su značajnu povezanost između slike tijela i gotovo svih čimbenika povezanih sa seksom: uzbuđenje, želja, orgazam, učestalost seksa i seksualno samopoštovanje. Studija za studijom pokazuje isti rezultat iz godine u godinu: osjećaj seksualne privlačnosti znači da ćete puno vjerojatnije uživati ​​u seksu, imati više orgazama, lakše započeti seks i ugodnije se osjećati razgovarajući o seksu sa svojim partnerom.

Nekompatibilnost u seksu

Vrlo je važno da vam partner seksualno odgovara kako bi seks bio uzbudljiv. U protivnom, nećete ga htjeti ponoviti. Razgovor s partnerom o seksualnim preferencijama jako je bitan - otkrijte što volite i recite što ne volite te nemojte to smatrati prigovaranjem. 

Razlike u orgazmu

Da, naravno da seks može biti odličan, čak i ako doživite orgazam. Ali ako ga nikada nemate s partnerom, a oni ga svaki put postignu - to je užasno nepravedno. Jedna nedavna studija pokazala je da 91 posto muškaraca kaže da obično ili uvijek doživljavaju orgazam sa svojim partnerom, dok samo 39 posto žena to čini. 

Stres i depresija

Stres, anksioznost i depresija klasične su "ubojice" libida i sve se češće javljaju zbog koronakrize. Četrdeset i četiri posto odraslih osoba u SAD-u kaže da je seks od karantene postao puno rjeđi i manje zadovoljavajući, a takav je i u većini zapadnog svijeta. Ironično, jer upravo je seks može trgnuti iz lošeg raspoloženja. Smanjuje napetost, čini nas opuštenijima i povezuje nas s partnerom.

Drugačije se uzbuđuju od muškaraca

Muškarci i žene uzbuđuju se na različite načine - muškarci žele seks i zatim ga imaju s partnerom, odnosno spontani su, dok samo 15% žena funkcionira na taj način. 30% žena požele seks nakon što su iskusile nešto erotsko, odnosno želja se javlja kad im je tijelo već seksualno stimulirano. Polovica žena doživi kombinaciju tog dvoje - ponekad se spontano uzbude, a ponekad tek nakon neke erotske stimulacije. I jedan i drugi način je normalan i zdrav, radi se samo o načinu na koji tijeko funkcionira. 

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije