Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jer štete stopalima

Stručnjaci otkrili zanimljivost: Popularne 'kroksice' nikad ne bi trebali nositi duže od 8 sati dnevno

Instagram/Crocs
19.01.2021.
u 09:30

Liječnici kažu da često nošenje kroksica može biti dobro samo za osobe koje imaju visoki rist ili one koje muče edemi, odnosno nakupljanje vode u nogama i zglobovima

Premda mnogi misle da su savršeno udobne i prikladne 'za cijelu obitelj i bilo kakvu priliku', voditelj podijatrijskog udruženja College of Podiatry Paul Chadwick kaže da popularne 'kroksice' nisu dobre za cjelodnevno nošenje.

- Pojas po sredini kroksice koji nogu drži na mjestu mnogi 'gurnu' iza pete, pa umjesto na petu svoju težinu više oslanjaju na nožne prste - rekao je Chadwick. To, kaže, može dovesti do kurjih očiju, oticanja stopala i žuljeva, pa preporučuje da se Kroksice nose povremeno, a ne svaki dan i ne predugo.

Psi će se protiv bjesnoće cijepiti prema preporukama proizvođača cjepiva

1/2

- Dobra bi cipela trebala imati dovoljno mjesta za nožne prste, širina joj treba odgovarati širini stopala, a trebala bi i biti od prirodnih materijala koji nozi omogućuju da diše - kaže Chadwick, a s njim se slaže i predsjednik Američke akademije za pedijatrijsku sportsku medicinu Dr. Alex Kor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Crocs Shoes (@crocs)

- Savitljiva cipela može čak prouzročiti upalu tetiva i deformacije prstiju - rekao je dr. Kor.

Zato po njemu često nošenje kroksica može biti dobro samo za osobe koje imaju jako visoki rist ili koje muče edemi, odnosno nakupljanje vode u nogama i zglobovima - ali čak i njima poručuje da ih ne nose dulje od osam sati dnevno.

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom. Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom ❤️ Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Francuz Barbari iz Petrinje na svadbi zapjevao na hrvatskom ❤️ Obitelj joj na svadbu nije mogla doći...

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. siječnja 2021.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije