Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJEPLJIVO

Što trebate raditi kada kuhate tjesteninu, a što nikako ne smijete

18.09.2019.
u 05:55

Pitate se kako skuhati tjesteninu a da se ona ne lijepi, već da se umak koji pripremite lijepi za tjesteninu? Čitajte do kraja i doznajte tajne kuhanja tjestenine.

Odlučili smo doznati koji je najbolji način za kuhanje tjestenine, tj. što nikako ne smijete raditi, a što morate raditi da bi vaša tjestenina ostala razdvojena, odnosno da se ne bi slijepila tijekom kuhanja. 

Što ne smijete raditi: 

Nikada nemojte stavljati ulje u vodu za kuhanje tjestenine jer je to prilično loš savjet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se tjestenina ne lijepi i onda, kada ćete je ocijediti, tjestenina će pokupiti ulje s površine. Loša je stvar što se za takvu nauljenu tjesteninu umak neće primati. 

 

Što raditi: 

Tajna je u tome da stavite mnogo vode i da voda brzo vrije. Također je vrlo bitno zasoliti vodu za kuhanje tjestenine jer sol dovodi do povišenja vrenja. Vodu zasolite jako, trebala bi imati okus kao morska voda. 

Također je dobro tjesteninu razdvojiti i ubacivati u nekoliko navrata, a ne sve odjednom. Tjestenina se počinje lijepiti u prvih 20 sekundi kuhanja, a postupno dodavanje spriječit će lijepljenje. 

 

Ako vam se posreći, na tržnici ćete naći domaću tjesteninu, ali u svakom slučaju naći ćete razno povrće za pripremu umaka. 

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Sokol
Sokol
13:34 18.09.2019.

Zašto se ovakvi ljudi zovu novinarima????

OI
Oidar
10:43 18.09.2019.

Odkada znam za sebe nisam nikad cuo ili vidi da netko stavlja ulju u vodu kada kuha paštu a da treba staviti soli i da voda bude kipuća, hvala na otkriću, ja sam do danas mislio da papra sama zsgrijavaa vodu. Ostavi se savjeta za kuhanje u uhvati se posla kojeg znaš.

ST
Stipan
13:08 18.09.2019.

Što je ovaj jadnik htio napisati ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije