Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE ZNATI

Savjeti za uštedu: Ako u njih stavite vrećice s vodom, zamrzivači će trošiti manje struje

Shutterstock
30.09.2022.
u 15:30

Zamrzivač mora biti pun, no u njemu ne treba biti samo hrana...

Kućanski aparati su najveći potrošači energije u domu, posebno hladnjak i zamrzivač. Zato je stručnjak za štednju Sam Whillance na platformi za popuste Deal.Town objasnio kako s njima uštedjeti, čak i ako se svakodnevno koriste, piše Express. On je objasnio da napajanje zamrzivača može na nekoliko načina uštedjeti novac jer ako ga držite punim, troši manje energije. Iz tog je razlog, kaže, pametno napuniti zamrzivače, a u njima ne treba biti samo hrana...

Postoje namirnice koje nemaju rok trajanja, evo koje su:

1/8

- Većina energije koju vaš zamrzivač koristi ide na hlađenje zraka koji ulazi kada otvorite vrata zamrzivača. Dakle, kada vam je zamrzivač pun, ima manje prostora za ulazak toplijeg zraka, a predmeti koji se tamo nalaze, pomoći će ohladiti svaki topliji zrak koji uđe - objasnio je stručnjak.

Umjesto da kupujete hranu koja će popuniti praznine u zamrzivaču, predmeti poput plastičnih vrećica s vodom ili s ledom, također mogu poslužiti. 

- Hrana kojom opskrbite svoj zamrzivač može pomoći u smanjenju troškova njegova rada. Organiziranjem vašeg prostora za zamrzavanje, korištenjem zamrznutih proizvoda i zamrzavanjem ostataka svježe hrane gdje je to moguće, možemo smanjiti bacanje hrane i uštedjeti novac. U suštini, održavanje zamrzivača punim, znači da će se koristiti manje energije, a tako će se smanjiti i vaši računi - dodao je.

Stručnjak za štednju preporučio je da pokušate hranu za koju znate da je nećete koristiti neko vrijeme staviti u stražnji dio zamrzivača, tako da je ne morate stalno preuređivati da biste izvadili hranu. Naposljetku, savjetovao je ljudima da čiste i svoj hladnjak, osobito u blizini ventilacijskih otvora jer održavanje prostora na vrhu i sa strane hladnjaka praznim pomaže hladnom zraku da se lakše kreće okolo.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu:

Komentara 1

ZU
Zujim
19:33 30.09.2022.

Bezveze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije