Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakša kupnja

Satelitska navigacija za lakše snalaženje u trgovini

šoping
REUTERS
31.05.2011.
u 11:15

Kupac u mobitel unosi listu artikala, a telefon ga vodi do svakog željenog artikla

Trgovci ne štede novac kada je u pitanju poboljšanje usluge koja je usmjerena na trošenje novca. Među najnovijim trendovima je i mogućnost plaćanja putem mobitela, pa ćemo tako uz gotovinu uskoro moći zaboraviti i na kartice. Google je predstavio aplikaciju koja omogućuje korisnicima da plaćaju putem mobilnih telefona. U budućnosti će potrošači moći plaćati prislanjanjem ekrana pametnog telefona na terminalni čitač. Aplikacija će biti lansirana ovo ljeto, prenosi Daily Mail. Otići u šoping u supermarket i pronaći sve tražene proizvode na brzinu nemoguća je misija. Zato su se u trgovačkom lancu Tesco dosjetili rješenja - uvođenje satelitske navigacije kojom će se moći koristiti vlasnici androidnih telefona. U mobitel se unosi lista artikala, a kada kupac uđe kroz automatska vrata u trgovinu, telefon ga vodi do svakog artikla. Ideja je došla kada su iz lanca trgovina Marks&Spencer priznali kako se u njihovim trgovinama kupac teško snalazi, a obećali su ulaganje od 900 milijuna funti u preuređenja radi lakšeg snalaženja. Ta odluka došla je nakon što je deset kupaca s popisom od deset proizvoda trebalo u sat vremena kupiti sve proizvode. Nijedan kupac nije uspio. Vrlo vjerojatno će se i kod nas uskoro pojaviti neke od najnovijih tehnologija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije