Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALAU

Rock Islands - Beskrajno plavetnilo Mikronezije

Palau
Palau Visitors Authority
16.03.2010.
u 08:55

Otoci Rock Islands dio su otočne države Palau smještene oko 800 kilometara jugoistočno od Filipina.

Otoci Rock Islands dio su otočne države Palau smještene oko 800 kilometara jugoistočno od Filipina. Ovaj dio zapadne Mikronezije među svojim podvodnim liticama i špiljama čuva neke od najljepših svjetskih lokacija za ronjenje.

Jedna od najglasovitijih poznata je pod nazivom Plava jama, a sastoji se od niza povezanih špilja čiju posebnost stvara svjetlost koja dopire iz rijetkih pukotina otkrivajući nevjerojatnu paletu boja. Najljepši je dio ove jame takozvani Plavi kut, trokutasti koralj sa strmim liticama u pozadini. Jake struje ovamo donose nepreglednu količinu planktona zbog kojeg su cijelim područjem zavladale barakude i morski psi. Do čarobnog otočja Palau može se doći zrakoplovom iz Manile, Guama ili Taipeija, a svako godišnje doba može biti dobar izbor za putovanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije