Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23. Zagrebački maraton

Rekordi i 'oživjele pumpe' pokazali da je trčanje u Hrvatskoj all in!

zagrebački maraton
Foto: adidas
1/3
13.10.2014.
u 16:00

Jučer je održan 23. Zagrebački maraton koji će ostati zapamćen kao rekordan po broju sudionika i po najboljim vremenima na maratonskoj i polumaratonskoj stazi. Više od 10 tisuća sudionika protrčalo je zagrebačkim ulicama u adidas građanskoj utrci na 5 kilometara te polumaratonskoj i maratonskoj trci.

Pobjednici u maratonskoj utrci bili su Luke Kibet i Olivera Jevtić koji su oborili i rekord staze, a rekord je oboren i u polumaratonskoj utrci gdje je najbrže trčala hrvatska maratonka Lisa Nemec. U muškoj kategoriji najbolji je bio David Kiprono Metto. U adidas građanskoj utrci pobjednici su Laszlo Gregor i Sonja Stolić.

Osim rekorda sve trkače su oduševile 'oživjele' zagrebačke pumpe koje su otrčale adidas građansku utrku. Vesele pumpe popularnog naziva 'Železni Franceki' oživjeli su adidas ambasadori iz street art kolektiva Pimp my Pump 'oboružani' adidas ZX Flux tenisicama. Nakon utrke, pumpe su se vratile na svoje pozicije na zagrebačkim ulicama i strpljivo čekaju još jednu utrku.

adidas već godinama kroz partnerske projekte i sponzorstva na lokalnoj razini, aktivno podržava sportaše od amaterske do profesionalne razine, a u razvoj amaterske trkačke zajednice u Hrvatskoj ulaže od samog osnutka 2008. godine. Korak dalje napravljen je pokretanjem adidas škole trčanja u Zagrebu i Rijeci koju pohađaju školarci svih dobi i predispozicija.

U 2013. adidas je pokrenuo i originalan format utrka pod nazivom adidas kvartovski kros, s ciljem da trčanje učini još zanimljivijim široj populaciji, od dosadašnjih netrkača i rekreativnih trkača do profesionalaca. Ove godine na adidas kvartovskim krosevima okupilo se gotovo 1000 sudionika, a u krosevima su sudjelovali i polaznici adidas škole trčanja kojima su adidas kvartovski krosevi poslužili kao idealna vježba za njihov najveći izazov - trčanje polumaratona dugog 21 kilometar u sklopu jučerašnjeg Zagrebačkog maratona.

Zajedno s publikom koja je sjajno bodrila sve trkače, na glavnom zagrebačkom trgu se jučer okupilo oko 15 000 ljudi koji su pokazali da je trčanje itekako popularno u Hrvatskoj i da hrvatska trkačaka zajednica svakim danom raste, u čemu im pomaže i adidas.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije