Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZO I LAKO

Pegla vam ostavlja mrlje na odjeći? Evo kako ju možete očistiti, sa samo dva sastojka

Shutterstock
22.04.2022.
u 14:30

Održavanje ploče je važno jer to može poboljšati koliko učinkovito i brzo vaša pegla radi

Ako često peglate vjerojatno ste primijetili da se dno pegle s vremenom zaprlja i pojave se tamno smeđe ili crne, ponekad i ljepljive mrlje. Najčešće je razlog nakupljanje prašine, ulja i vlakana s tkanine, zbog čega je bitno redovito čistiti dno pegle.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

- Čista se ploča za peglanje treba glatko kretati po odjeći, bez povlačenja i ostavljanja tragova - kažu stručnjaci iz jedne tvrtke koja proizvodi pegle, a savjetuju i kako očistiti ploču bez puno muke i novca, piše Express.

Za manje intenzivno čišćenje preporučuju jednostavnu mješavinu sapuna i vode. Sve što trebate je izribati peglu spužvom umočenom u vodu sa sapunom, no napominju i da ne koristite grubi dio spužve jer bi mogao oštetiti ploču pegle. Što se tiče onih tvrdokornih mrlja, bijeli ocat i pasta za zube mogli bi pomoći. 

Pasta za zube

Ako ploča i dalje nije čista nakon vode i sapuna, stručnjaci kažu da bi pasta za zube mogla pomoći ukloniti preostale mrlje. Prije nego što počnete, najbolje je isprobati metodu na vrlo malom dijelu ploče prije čišćenja ostatka. Kada se pegla osuši uzmite malo paste za zube i istrljajte ju po cijeloj površini ploče, koristeći staru krpu. Zatim očistite pastu za zube vlažnom spužvom ili krpom. 

Bijeli ocat

Pomiješajte jednaku količinu bijelog octa i soli u loncu. Lagano zagrijte smjesu, no nemojte ju zakuhati. Uzmite gumene rukavice i umočite spužvu u smjesu. Nježno trljajte mrlje na ploči kako biste ih uklonili. Isto kao i s pastom za zube, preporučuje se da prvo isprobate na malom dijelu ploče pegle prije nego što nanesete na cijelu.

Pogledajte za što sve možete koristiti tvrdi sapun u kućanstvu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije