Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrlo jednostavno

Palačinke od samo dva sastojka: Ukusne su i zdrave, a gotove u nekoliko minuta

Instagram
26.03.2020.
u 07:00

Palačinke su slastice koje su ukusne i moguće ih je brzo pripremiti. Za ovaj recept trebaju nam samo dva sastojka, a uz to su i zdravije!

Kako sve više ljudi ostaje kod kuće i radi odande, više je vremena za doručak. No uz nedostatak namirnica i ideja, katkada je teško pronaći jednostavno i brzo jelo s malo sastojaka. Palačinke su slastice koje su ukusne i moguće ih je brzo pripremiti. Za ove odlične palačinke potrebne su samo banane i jaja, prenosi metro.co.uk.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije:

Mogu se iskoristiti banane kojima je pri kraju rok trajanja i više nisu toliko ukusne. Sve što trebate napraviti jest zgnječiti bananu i dodati dva jaja pa miješati sve dok ne dobijete jednoliku smjesu. Zatim ih ispecite kao i normalne palačinke, a od ove smjese dobit ćete pet do sedam palačinki.

Možete dodati malo praška za pečenje ako želite da vam budu prozračnije, a za bržu pripremu palačinke možete umijesiti mikserom. Malo su više lomljive nego obične palačinke, pa ih nemojte pripremati na prejakoj vatri te čekajte dok se ne pojave mjehurići kako biste ih preokrenuli. 

Naravno, okus je malo drukčiji nego kod običnih palačinki, ali su zdravije, a i dalje jednako ukusne, pogotovo s dodacima poput oraha, čokolade i sličnoga.

Pogledajte kako se rade jako popularne krafne u Princessu:

Ključne riječi

Komentara 4

DE
Dex
22:20 26.03.2020.

to nisu palačinke neko frcleki

NJ
njofra51
11:54 26.03.2020.

prva stvar koju uvijek imam doma su banane

AU
austrougarskigeneral
10:18 26.03.2020.

palačinke volim samo s šlagom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije