Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasonosno rješenje

Donosimo recept za brzi kukuruzni kruh za koji vam kvasac nije potreban

Shutterstock
25.03.2020.
u 07:00

U ovo vrijeme kad moramo itekako paziti na svoje zdravlje nije naodmet podsjetiti na to da su istraživanja pokazala kako konzumacija kukuruznog brašna utječe na bolesti poput anemije, bronhitisa, depresije i dijabetesa te da je ono odličan izvor vitamina B6 i K, te magnezija, fosfora, kalija i riboflavina

Kukuruzno brašno poželjno je kombinirati s drugim vrstama brašna, a razlog tome je što, na primjer, kruh bude iznimno tvrd ako se koristi samo kukuruzno brašno, a to mnogima nije po volji, osobito djeci. Ovaj jednostavan recept kod kojeg nema dizanja tijesta sigurno će postati jedan od korištenijih u vašoj kuhinji.

Pripremite jednostavan i zdrav obrok, pun vitamina i korisnih proteina:

Brzi kukuruzni kruh

Sastojci:

120 g kukuruznog brašna

480 g glatkog pšeničnog brašna

1,5 vrećica praška za pecivo

2 žličice soli

2 žlice maslinova ulja (može i sucokretova ili biljnog)

400-500 ml mineralne vode

Sastojci za premaz:

žlica ulja i po želji žlica sezama ili drugih sjemenki po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup u kojem ćete peći kruh dobro nauljite. U posudi pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Oblikujte kruh po želji uz malo brašna. Premjestite tijesto u kalup, premažite s malo ulja, po želji pospite sjemenkama (lagano ih rukom utisnite u tijesto) i pecite u zagrijanoj pećnici 45-60 minuta (ovisno o jačini pećnice). Gotov kruh poprskajte s malo vode, pokrijte krpom i ohladite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije