Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prigodno

Orasi, griz, jabuke i glazura od čokolade... Ovaj kolač jednostavno ćete obožavati!

21.10.2020.
u 09:30

Bez grižnje savjesti možete ga ponuditi vašem malom sladokuscu za užinu ili doručak, a nećete se nimalo razočarati uvrstite li ga među ponudu božićnih kolača. Sočan, sa svim plodovima jeseni i zime, savršen zalogaj uz topli kakao ili čaj. Nije previše sladak, a djeca ga obožavaju

Recept za ovu neodoljivu slasticu posudili smo od naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić na čijem blogu Mama, ja sam gladan možete pronaći pregršt izvrsnih recepata koji će oduševiti sve članove vaše obitelji. Evo i recepta!

Kolač od oraha, griza i jabuka

Za biskvit (mjera je šalica od 2 dl):

šalica pirova integralnog griza

šalica mljevenih oraha

2 jaja

šalica i pol mlijeka

4 velike jabuke

šalica kokosova šećera (ja sam stavila malo manje, oko 1,5 dl), ali može slobodno 2 dl

šalica kokosova ulja

3 žlice gorkog kakao praha

1 prašak za pecivo

Za preljev:

200 g čokolade za kuhanje ili one s većim postotkom kakaa

1 žlica kokosovog ulja

oko 1 dl mlijeka

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte na veći ribež. Jaja stavite u zdjelu, dodajte šećer i mikserom pjenasto izradite. Dodajte pola količine griza i oraha pa žlicom dobro umiješajte. Dodajte kokosovo ulje, ostatak griza i oraha, jabuke, kakao i prašak za pecivo. Ulijte mlijeko i sve dobro promiješajte. Prebacite u nauljeni kalup veličine 25×35 cm. Pecite na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite oko pola sata na sobnoj temperaturi. U lončić stavite čokoladu, mlijeko i kokosovo ulje pa zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku glazuru. Ako vam se čini previše gusto, slobodno dodajte još malo mlijeka… Glazuru prelijte preko kolača i poravnajte. Kada se kolač sasvim ohladi, stavite ga u hladnjak na sat vremena.

Komentara 1

MO
montello
18:02 21.10.2020.

odličan kolač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije