Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće

Nema povrća koje u polpetama neće proći čak i kod najtvrđih glava, a ove sa špinatom i prosom praznik su za nepce

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
27.07.2020.
u 16:36

Jedete li povrće svakodnevno ovo je izvrstan način kako obogatiti jelovnik, a ukoliko u obitelji ima malih tvrdoglavaca koji za povrće ne žele čuti u ovom ga se obliku neće moći nauživati, to vam garantiramo!

Mučite li se s osmišljavanjem obiteljskog jelovnika pomoć potražite na blogu Mama, ja sam gladan. Autorica Nasja Duplančić neiscrpan je izvor fantastičnih ideja za zdrave i uravnotežene obroke koji se pripremaju od svježih, lokalnih i sezonskih namirnica - baš kako i treba biti. 

Polpete od prosa sa špinatom

Sastojci:

šalica prosa (200 ml)
4 šake listova mladog špinata
2 mlade mrkve
2 mlada luka
2 režnja mladog češnjaka
1 jaje
sol, šareni papar, chili, curry, kurkuma (količina po ukusu)

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Priprema:

Proso operite pa ga stavite u lonac hladne vode u omjeru 1:4 neka se kuha na jakoj vatri dok ne zakipi, a onda posolite, poklopite, smanjite vatru na sasvim lagano i nastavite kuhati još 10-ak minuta. Ne smije se pretvoriti u kašu i raskuhati, zrna trebaju ostati cijela. Kada je proso kuhan, procijedite ga od viška vode i prebacite proso u zdjelu pa dodajte začine po želji i promiješajte. Špinat operite, mrkvu ogulite i naribajte, mladi luk nasjeckajte na kolutove. U tavi s malo maslinovog ulja stavite pirjati luk i mrkvu. Odmah posolite pa nastavite pirjati desetak minuta da povrće omekša. Dodajte špinat i češnjak i pirjajte dalje dok špinat ne pusti svu tekućinu. Dodajte povrće i jaje u zdjelu s prosom i sve dobro promiješajte. Kušajte pa dodajte još začina ako je potrebno. Rukama oblikujte polpete i stavljajte ih na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Svaku polpetu pokapajte maslinovim uljem.Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 180º C, neka se peku dok ne poprime zlatnu boju i dok ne postanu kompaktni tako da ih bez problema možete izvaditi (oko 30-40 min). Servirajte uz salatu ili kremu od špinata.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije