Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Top recepti

Ove jednostavne punjene tikvice na šalši obožavat će i vaši klinci

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
18.07.2020.
u 07:00

Recept za ovu ljetnu delikatesu posudila nam je Nasja Duplančić, autorica gastrobloga "Mama, ja sam gladan!" Sezonske namirnice, tradicionalne domaće recepture i jednostavnost pripreme glavne su odlike Nasjinih jela zbog kojih je davno prepoznata kao jedna od omiljenih domaćih gastroblogerica.

Ako već niste posjetili gastroblog Mama, ja sam gladan! vrijeme je da to učinite jer vas uz baš svaki izvrstan recept očekuje i lijepa priča koju ćete s guštom pročitati. To je mjesto na kojem ćete u potpunosti promijeniti odnos prema hrani i kuhanju i početi uživati u svakom trenutku provedenom u kuhinji. 

Punjene tikvice na šalši

Za punjene tikvice:

2 tikvice

300-400 g špinata

300-400 g mladog sira (svježi kravlji ili ricotta)

1 jaje

ribani parmezan za posipanje

dvije šnite nekog topivog sira po izboru (gouda, mozzarella)

sol, papar

Za šalšu:

1 konzerva pelata (400 g)

1/2 glavice luka

2 režnja češnjaka

šećer, sol, maslinovo ulje

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Pelate usitnite, luk nasjeckajte na sitno. Luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Ubacite usitnjeni češnjak i promiješajte. Ubacite pelate koje ste prethodno usitnili. Dodajte prstohvat soli i šećera pa kuhajte 30-ak minuta da dobijete gustu šalšu. Tikvice operite i odstranite im krajeve. Nožem ih po dužini narežite na tanke šnite. Posolite i pustite ih da stoje 20-ak minuta kako bi ispustile vodu. U međuvremenu operite špinat, odstranite mu tvrdi dio peteljke i ubacite ga u lonac kipuće vode da se kuha 2-3 minute. Dobro procijedite i istisnite svu tekućinu. Nožem nasjeckajte špinat pa ga pustite da se ohladi. U zdjelu stavite sir, zgnječite ga vilicom. Dodajte 1 jaje, sol, papar. Sve dobro promiješajte pa ubacite špinat i sjedinite ga sa sirom. Kušajte i dodajte začine po potrebi. Tikvice papirnatim ručnikom obrišite da odstranite višak vode. U posudu za pečenje stavite šalšu. Tikvice slažite tako da uzmete 2 šnite i složite ih po duljini tako da se preklapaju na krajevima. Dodajte žličicu smjese od sira i špinata pa pažljivo zarolajte. Slažite rolice na šalšu. Pećnicu zagrijte na 200º C. Ako vam je ostalo smjese, slobodno stavite na tikvice i sve posipajte ribanim parmezanom. Neka se peče oko 30 minuta. Pred kraj pečenja na svaku tikvicu stavite komadić topivog sira i još kratko zapecite.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:32 18.07.2020.

Mama, ja sam gladan!......ahahaaaa, dje ta zivi, nedje u africi kad su joj djeca gladna. hebo te, ja ni u "komunistickoj" jugoslaviji nijesam staroj govori "mama ja sam gladan".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije