Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"NE" SEKSU NA PRVOM SPOJU

Odgađanje seksa povećava šanse da žena 'upeca' dobrog muškarca

21.01.2009.
u 13:29

Seks na prvom spoju ne preporučuje se nikad, a sad postoji i znanstveni dokaz zašto je dobro da žena pričeka prije nego što spava s muškarcem. Skupina matematičara je, naime, zaključila da žene imaju veće šanse “upecati” dobrog muškarca ako ga natjeraju da pričeka prije nego što imaju spolni odnos.

Znanstvenici su napravili numerički model prema kojem “dobrim” momcima nije teško pričekati da odu u krevet s voljenom, a “lošim” momcima to pada mnogo teže.

- Što dulje traje udvaranje to će žena steći više informacija o partneru. Odgađajući seks žena smanjuje rizik da će imati odnos s lošim muškarcem. Partnerova spremnost da se dugo udvara znak je da se vjerojatno radi o dobrom muškarcu – objašnjava Robert Seymour, profesor na Sveučilištu u Londonu.

- Dugo udvaranje je cijena koja se plaća za povećavanje šanse da će seks, ako do njega dođe, biti vrlo ugodno i lijepo iskustvo za oba partnera. To objašnjava zbog čega se ženama savjetuje da ne spavaju s muškarcem na prvom spoju – dodaje Seymour.

No postoji li način na koji žene mogu potpuno izbjeći loše muškarce? Nažalost, ne. Žena ne može u potpunosti eliminirati taj rizik osim ako ne odluči da se uopće ne seksa, tvrde znanstvenici.

(K.B./marie claire)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije