Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chefovi predlažu

Nutritivno savršena kombinacija: Salata s bučom i kozjom skutom gotova je u trenu, a osvaja okusima

Hotel Esplanade
03.09.2022.
u 07:00

Ovaj naizgled jednostavan recept naše proslavljene chefice Ane Grgić Tomić oduševit će i vas i vaše goste – spoj lješnjaka, chia sjemenki i bučinog ulja sa slatkom bučom sadrži nutrijente koji se idealno nadopunjuju. Ovo je jelo nakon kojeg ćete se osjećati poletno i razigrano kao jesensko lišće!

U jesensko vrijeme buče su najhranjivije te imaju najintenzivniji okus. U svojim receptima najčešće biram butternut buču, čiji oblik podsjeća na glazbalo te sadrži vrlo visoki udio omega 3 masti. Spoj lješnjaka, chia sjemenki i bučinog ulja sa slatkom bučom nutritivno je savršena kombinacija – jelo nakon kojeg ćete se osjećati poletno i razigrano kao jesensko lišće, obećava Ana Grgić Tomić, chefica hotela Esplanade i kolumnistica magazina Slano & slatko.

Foto: Hotel Esplanade

Salata s bučom i kozjom skutom

Sastojci:

300 g butternut buče

100 g kozje skute 

20 g lješnjaka (prženih, mljevenih) 

10 g chia sjemenki

1-2 dl bučina ulja

Priprema:

Buču ogulite i narežite na štapiće, blanširajte ih na pari 10-15 minuta da omekšaju. Zatim ih prepecite na grillu ili na grill tavi par minuta da se "meso" buče zapeče i dobije lijepu boju. Posolite i popaprite po želji. Sa strane napravite dressing od lješnjaka, chia sjemenki te bučinog ulja. Sve zajedno promiješajte i dodajte narezanu skutu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije