Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Grozd

"Na pola smo puta, dolaze nam na ručak i iz Zagreba i iz Beograda"

Restoran​ ​Grozd ​u Brodskom Varošu vlasnika Ante Jukića
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
25.04.2019.
u 22:58

Točno sam znao koju vrstu restorana želim otvoriti. Usmjerio sam se na poslovne ručkove i dogovorene menije

Kada je sad već daleke 1988. otvorio restoran u Brodskom Varošu, pet kilometara od središta Broda, vlasnik Anto Jukić nailazio je na čuđenje i podsmijeh. Pokazalo se, međutim, da gosti rado pohode mjesto gdje se mogu odmaknuti od gradske vreve, sjesti i opustiti se. Danas je Grozd restoran s najduljom neprekinutom tradicijom u gradu i okolici.

– Točno sam znao koju vrstu restorana želim otvoriti. Usmjerio sam se na poslovne ručkove i dogovorene menije. Osim poslovnjaka s ovog područja, dolaze nam i oni iz Zagreba i Beograda, sastanu se na pola puta. Idealni smo i za obiteljske ručkove, krstitke, mala vjenčanja, krizme... – kaže Jukić.

Restoran​ ​Grozd ​u Brodskom Varošu vlasnika Ante Jukića
1/11

Kao što samo ime kaže, u Grozdovim su čašama najzastupljenija vina, i to ona najkvalitetnija, s područja Slavonije, Baranje i Srijema. Dobavljači su im Vlado Krauthaker, Belje, Kolar, Iločki podrumi... Sami prerađuju meso pa i sve delicije tradicionalne kuhinje poput kulina, šunke ili kobasice proizvode sami.

– Povezao sam tradicionalnu kuhinju s malo modernog štiha. Išli smo na četiri godišnja doba pa u listopadu nudimo najtežu slavonsku hrana – buncek, domaće kobasice, kiseli kupus. U siječnju je janjetina, na ljeto roštilj, a cijele godinu na meniju je restana teletina na mađarski, naše najprodavanije jelo – ističe Jukić. 

Komentara 5

NE
Neutralac
00:19 26.04.2019.

A tko to dolazi iz Beograda? Je li s tenkovima ili bez?

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
02:29 26.04.2019.

Novinaru nepise se kulin nego kulen.

AR
Arger
00:52 26.04.2019.

Brodska varos...5 km od centra Broda Kojeg Broda,Slavonskog ili Bosanskog? Jesi novinar....kukala ti majka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije