Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz pomoć tehnika disanja

Majka dvoje djece ispričala: "Na drugom porodu nisam skoro ni osjetila bol, već sam doživjela - orgazam!"

Shutterstock
26.10.2022.
u 13:30

Ako dopustite porođajnim hormonima da rade za, a ne protiv vas, na porodu možete doći u pravo stanje blaženstva, tvrdi ova mama.

Kanađanka Hanna Faustino (36) je svoje drugo dijete odlučila roditi bez ikakvih lijekova za ublažavanje bolova, kaže, i usredotočiti se na posebne tehnike disanja.

Rađanje u čučećem položaju, uz supruga koji je stajao pokraj nje, pravilno disanje i vizualizaciju,tvrdi, uopće nije osjećala bol, štoviše, porod joj je, kaže, bio ugodan, a umjesto boli je doživjela - orgazam.

Trudnice imaju zaista čudnovate želje, jedu nezdravu hranu, kredu...

1/9

- Tijekom poroda sam se prepustila svom umu i tijelu i imala sam osjećaje slične orgazmu. Pronašla sam ritam disanja i zaboravila da je itko sa mnom u u sobi. Bila sam u stvarno blaženom stanju - ispričala je, dodavši da joj je tiskanje dolazilo potpuno spontano, te da ni trudovi nisu bili tako bolni.

"Nisam htjela da taj osjećaj prestane", rekla je mama koja je o tehnikama disanja učila pohađajući satove prenatalne joge kod trenerice za porod Jannine Markou.

Markou već više od deset godina podučava žene da tijekom poroda dođu do stanja euforije i kaže da ta tehnika može biti iznimno korisna u svladavanju boli.

- Kod rođenja mog prvog djeteta je bilo puno neizvjesnosti pa nisam postigla takvo blaženo stanje kao s drugim - rekla je Hanna koja kaže da je pri rađanju vizualizirala kako joj beba dolazi.

Pomoglo je, misli, i to što je rodila kod u kuće u svojoj spavaćoj sobi i misli da bi svaka trudnica kojoj okolnosti i zdravstveno stanje to dopuštaju trebala napraviti isto.

- Ako dopustite porođajnim hormonima da rade za, a ne protiv vas, na porodu možete doći u pravo stanje blaženstva - tvrdi ova mama.

"Bol tada nije intenzivna jer tijelo luči endorfin koji je, ako ga okrenete u svoju korist, i do deset puta jači od morfija".

Je li moguće doživjeti orgazam pri porodu?

Iako su porodi s orgazmom mogući, oni su iznimno rijetki, a jedna studija procjenjuje da se javljaju u svega 0,3 posto vaginalnih poroda.

Istraživanja su također pokazala i da orgazmi mogu pomoći u povećanju tolerancije na bol, što vrijedi i za vrijeme poroda pa i tada mogu smanjiti bol. Razlog tome je oksitocin; hormon koji se luči pri dobrom raspoloženju, ali i tijekom orgazma, a koji ublažava bol i povećava toleranciju na nju, piše NY Post.

Znanstvenici otkrili: Evo koliko često trebate voditi ljubav da biste usporili starenje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije