Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljica sezone

Kukuruzni kolač s mandarinama neopisivo je sočan i ukusan, a ne sadrži ni šećer ni gluten

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
01.11.2020.
u 07:03

Probudite svoje ukućune mirisom ovog aromatičnog kolača koji će nestati u trenu. Recept smo posudili od naše poznate gastroblogerice, Nasje Duplančić, čija su jela davno stekla kultni status među ljubiteljima ukusne i zdrave hrane.

Omiljena sezonska namirnica koju jednako vole odrasli i djeca obiluje vitaminima C i A, folnom kiselinom i kalijem, a tu su i vitamini B skupine te kalcij, magnezij, cink, bakar i željezo. Ukoliko se volite hraniti sezonski, uravnoteženo i zdravo na blogu Mama, ja sam gladan pronaći ćete mnoštvo korisnih savjeta i dobrih ideja. Evo današnjeg recepta:

Kukuruzni kolač s mandarinama

Sastojci:

220 g kukuruznog brašna
prstohvat soli
5 mandarina (cca 420 g) - s korom
4 žlice meda
3 jaja srednje veličine
1 puna žličica cimeta
1/2 žličice kardamoma
1 prašak za pecivo
2 dl mlijeka
2 žlice maslinovog ulja
kalup za quiche (promjer 28 cm)
maslac za premazivanje kalupa

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Priprema:

Mandarine operite (ne gulite ih) pa ih stavite kuhati u lonac hladne vode da omekšaju (oko pola sata). U zdjelu stavite brašno, sol, prašak za pecivo i sve promiješajte. U drugu zdjelu stavite 3 jaja, cimet, kardamom i 3 pune žlice meda pa pjenjačom dobro promiješajte. Kad su se mandarine skuhale, prebacite ih u multipraktik i usitnite tako da dobijete pire. Prebacite mandarine u zdjelu da se malo ohlade. Dodajte im žlicu meda i promiješajte. Sada u zdjelu s brašnom ubacite tučena jaja i mlijeko pa dobro promiješajte. Umiješajte ulje i mandarine. Sve prebacite u kalup koji ste prethodno premazali s malo maslaca.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta i pritom pripazite da vam kolač ne zagori. Dosta će brzo  dobiti lijepu boju. Možete ga, po želji, posuti šećerom u prahu (brezinim ili kokosovim).

Komentara 1

MO
montello
18:42 01.11.2020.

odličan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije