Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPROBAJTE

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija

Tik Tok
30.06.2022.
u 15:30

Kuharica je u videu objasnila da ona svoje daske osvježi i dezinficira koristeći samo krupnu morsku sol i svježi limun

Daske za rezanje hrane koristimo svakodnevno pa ih treba stalno i prati, no pranje na ruke, kao ni strojno, neće uvijek s njih ukloniti baš sve nečistoće i bakterije. Jedna je kuharica zato otkrila kako besprijekorno očistiti dasku za rezanje, a potrebna su vam samo dva prirodna sastojka.

Kako piše The Sun, Melanie Lionella podijelila je jednostavno rješenje na TikToku, a tvrdi da je ovo jedini način za temeljito očistiti dasku.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`

1/5

Kuharica je u videu objasnila da ona daske za sjeckanje hrane osvježi i dezinficira koristeći samo krupnu morsku sol i svježi limun. Prvi korak je obilno posipanje soli po cijeloj dasci, nakon čega limun prereže na pola i njime utrljaj tu sol u dasku, zajedno sa sokom od limuna. Kada je limunov sok nanijela na cijelu dasku, skroz do rubova, ostavi je da odstoji 15 minuta pa sve ispere običnom vodom; i daska je, kaže, čista dezinficirana. 

- Sol je zrnasta pa pomaže da se izribaju svi ostaci zaglavljeni u dasci za rezanje, a također, pomaže i u sprječavanju rasta bakterija i mikroorganizama - objasnila je u videu.

 

@frommylittlekitchen The only thing that really cleans them! #choppingboard #cleaningtiktok #cleaninghacks #sanitiser #cleantok #learnontiktok #fyp ♬ original sound - Melanie Lionello

Njen je video pregledan oko 100 tisuća puta, a mnogi korisnici bili su joj zahvalni što je podijelila ovaj trik za čišćenje.

- Ovako me tata uvijek učio čistiti dasku za rezanje dok sam bio mali. Odlično je! - napisao je jedan korisnik.

- Nikada mi ništa ne očisti dasku dovoljno dobro tako da ću ovo sigurno isprobati - komentirala je druga korisnica. 

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!  

Komentara 2

Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:05 30.06.2022.

Koje godine je originalno objavljen članak? 2000. BCE.

Avatar Tombstone
Tombstone
17:02 30.06.2022.

Postoji puno brzi i bolji nacin. "Daska" koja to i nije, mora biti fosna ili talpa i to izrezana iz tvrdog crnogoricnog drveta koje se prirodnim putem od embolije brani tilama. Periodicki je treba samo iznijeti na dvoriste i dobro oprati bez ikakvih kemikalija i kiselina pod jakim pritiskom i ostaviti da se osusi pod jakim suncem. I stvar gotova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije