Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probajte!

Kuharica kaže da se i prženi krumpirići mogu podgrijati bez da se 'raskvase', evo kako

shutterstock
27.04.2022.
u 14:30

Ostatke prženih krumpirića prvo što prije ohladite, poklopite labavim poklopcem i stavite u hladnjak, a onda ugrijte u fritezi ili na tavi s malo ulja.

I dok u namirnicama poput pizze možemo uživati i sutradan, bilo da ju volimo hladnu ili ju podgrijemo,'brzu hranu' poput prženih krumpirića dan kasnije većina ljudi odmah baci, pretpostavljajući da se ni ne može grijati.

Ipak, stručnjakinja za hranu kaže da postoji jedan trik s kojim možete spasite i ostatke prženih krumpirića, a da se pri podgrijavanju krumpir ne 'raskvasi'.

'Tajna' za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi...

1/8

To se, kaže profesionalna kuharica Magda Ganae, događa jer je krumpir pun vlage koja iz njega izlazi kad se ponovno grije, posebno u mikrovalnoj pećnici gdje se para i voda dodatno 'zarobe'.

Kuharica  zato savjetuje da ostatke prženih krumpirića što prije ohladite, poklopite labavim poklopcem (jer potpuno poklapanje može uzrokovati rast bakterija) i stavite u hladnjak.

- Kada dođe vrijeme za podgrijavanje, osušite ih kuhinjskom krpom ili upotrijebite sol kako biste izvukli višak vlage; da budu suhi prije nego što ih krenete podgrijati - rekla je, a to je najbolje napraviti u dubokom ulju friteze ili na tavi ili na vrlo vrućoj tavi s malo ulja.

- Samo ih redovito premještajte kako ne bi zagorjeli - dodala je Ganae za Mirror.

Ona napominje još i da za grijanje pomfrit svakako izbjegavate mikrovalnu jer će u njoj krumpir zadržati svu vlagu koje se cilj riješiti.

Jeste li znali: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije