Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prestižno društvo

Hrvatska uvrštena u 20 najljepših zemalja svijeta: Evo tko je još na popisu

shutterstock
09.05.2024.
u 12:30

Hrvatska je osvojila srca čitatelja Rough Guidea tijekom glasovanja, a jedan je ispitanik pohvalio njezine ‘otoke, planine, vino, maslinovo ulje, povijest, kulturu i more’.

Hrvatska se ponovno našla među najljepšim zemljama svijeta po izboru putnika. Rough Guides, svjetski cijenjeno središte ljubitelja putovanja, sastavilo je popis 20 najljepših zemalja svijeta na temelju glasova čitatelja. Hrvatska je uvrštena među ove zemlje, a po ljepoti su je čitatelji svrstali na 15. mjesto, piše Croatia Week

Hrvatska je osvojila srca čitatelja Rough Guidea tijekom glasovanja, a jedan je ispitanik pohvalio njezine ‘otoke, planine, vino, maslinovo ulje, povijest, kulturu i more’. Drugi je izjavio: ‘Hrvatska je najljepša zemlja koju sam posjetio’. Spektakularne hrvatske plaže nisu bile jedini čimbenik velikog broja birača koji su je odabrali.

VEZANI ČLANCI: 

Hrvatski nacionalni parkovi, poput Plitvičkih jezera, gradovi bogati baštinom poput Dubrovnika, te vrhunska vina i kuhinja, također su odigrali ulogu u osiguravanju glasova. Na vrhu popisa nalazi se Novi Zeland, a slijede ga Italija i Kanada. Svoje mjesto na popisu pronašla je i susjedna nam Slovenija, pa se tako smjestila na 19. mjesto. 

20 najljepših zemalja na svijetu: 

  1. Novi Zeland
  2. Italija
  3. Kanada
  4. Švicarska
  5. Francuska
  6. Velika Britanija
  7. Norveška
  8. Australija
  9. Grčka
  10. Južna Afrika
  11. SAD
  12. Čile
  13. Island
  14. Argentina
  15. Hrvatska
  16. Indija
  17. Indonezija
  18. Portugal
  19. Slovenija
  20. Japan

Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Komentara 9

BL
Blender
17:31 09.05.2024.

Lijeppa je ali nema Hrvatske na listi najboljih zemalja za zivjeti. Nema Hrvatske na listi 20 najboljih zemalja, pitam se zasto....

XX
XXXL
14:38 09.05.2024.

Ne vidim ništa relevantnog ili prestižnog u izboru Rough Guidea, koji na primjer Island stavlja iznad Hrvatske. Anglofili imaju u mnogoćemu specifične ukuse.

GU
gumenakita
19:44 09.05.2024.

Zahvalite HDZ-u da se Hrvatska nalazi uopce na ovom spisku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije