Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Recept

Kroketi od riže sa špinatom

špinat
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
13.05.2014.
u 10:20

Osim klorofila, špinat sadrži mnogo minerala, a najviše kalija, kalcija, magnezija, natrija, fosfora, sumpora i željeza.

Potrebno za 4 osobe: 160 g integralne riže, 800 g špinata, 4 bjelanjka, 4 žličice (za kavu) maslinovog ulja, 120 g posnog sira do 10% m.m. 8 mrkvi, 3 glavice crvenog luka, 4 svježe paprike (ili iz zamrzivača), svježa salata po izboru

Priprema: Rižu prokuhajte i ocijedite, a špinat prokuhajte, ocijedite i sitno nasjeckajte. Rižu i špinat pomiješajte s tučenim bjelanjcima. Od ove smjese napravite krokete (ili pljeskavice). Pecite u tavi, dok ne porumene.

U istoj tavi, na ostatku ulja, propirjajte luk, a onda dodajte mrkvu i papriku izrezane na rezance i malo vode. Pirjajte, poklopljeno, sve dok povrće ne omekša. Na ohlađene krokete stavite sir.

INFO Osim klorofila, špinat sadrži mnogo minerala, a najviše kalija, kalcija, magnezija, natrija, fosfora, sumpora i željeza. Sadrži najviše provitamina A, kao i vitamina C. Uz svako jelo pripremljeno od špinata treba uzeti određenu količinu kiselog mlijeka, jogurta ili sira, da bi kalcij iz njih vezao za sebe oksalnu kiselinu iz špinata, stvarajući nerastvorivi spoj kalcij-oksalat, koji se izbacuje iz organizma.

>>5 zdravih namirnica koje imaju više ugljikohidrata od šnite kruha

>>Željka Klemenčić: Kuhanje mi je bilo izlika za pripremanje tuluma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije