Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno!

Krema za brijanje, sprej za samotamnjenje... Evo zašto hrana u reklami izgleda bolje

screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC
13.02.2019.
u 11:50

Prefina krema između slojeva sočnog biskvita u torti izgleda tako dobro na fotografijama, ali zapravo je sve to – čista prevara.

Kako bi kriška torte izgledala fantastično na nekim promofotografijama i reklamama, valja se poslužiti s nekoliko trikova. Između tankih kriški biskvita stavlja se karton izrezan u obliku komada torte. Zatim se po vanjskim rubovima karton namaže pjenom za brijanje, koja je gušća od neke bijele kreme i bolje će izgledati na slici. Tortu nakon toga preliju nekom obojenom kremom i ukrase. Umjesto šlaga na čokoladnoj torti, kao ukras se također koristi pjena za brijanje jer je konzistentnija, a šlag bi se raspao.

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

Znate one lijepe užarene pruge preko pljeskavice mesa u hamburgeru? Ne, to nisu pruge od rešetke roštilja na kojem se meso upravo peklo. "Food styleri" za fotkanje će ugrijati metalnu tanku šipku i prisloniti je na meso kako bi ostali tragovi. 

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

Nakon toga, kako bi hamburger izgledao što bolje, u meso i kroz pecivo se umetnu čačkalice koje zapravo služe kao "potpora" kako se hamburger ne bi urušio i izgledao svježe i neodoljivo. S lijeve strane na fotografiji nalazi se stvarni hamburger, a desno onaj uz malo "ušminkavanja".

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

Čačkalicama se koriste i za pomfrit. Zabiju ih u kuhinjsku spužvicu pa na njih postave pomfrit kako bi stajao uspravno i umetnu u pakiranje.

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

S lijeve strane pokazano je kako pomfrit izgleda uz pomoć čačkalica, a desno "obični". 

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

Sočnu pečenu piletinu ili puricu stručnjaci za reklamu premazat će sprejem za samotamnjenje i dodavati dovoljno "boje" sve dok meso izvana ne bude izgledalo savršeno pečeno. 

Foto: screenshot YouTube 5-MINUTE MAGIC

Ostale trikove pogledajte u videu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije