Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sad - zapadna obala

Kalifornija - "zlatna država" u kojoj je sve podređeno savršenstvu

kalifornija
17.01.2010.
u 18:07

Sa preko više od 265 parkova, 200 lokacija za promatranje divljine, preko 420 javnih plaža, najviše aktivnih vulkana u SAD-u, najviše zabavnih parkova, oko 400 000 jutara zemlje pod vinogradima koji čine 90% ukupne američke proizvodnje vina, Kalifornija predstavlja američku turističku destinaciju broj 1.

1. Beverly Hills – grad u kojem je snimljeno najviše filmova na svijetu i u kojem žive najbogatiji ljudi u Americi! Već sam pogled na njegov simbol Rodeo Drive - «najskuplju» ulicu na svijetu, u kojoj se nalaze trgovine svih najpoznatijih dizajnera odaje moć i prestiž zlatne države.


2. Yosemite – nacionalni park, od 1984.g. dio Svjetske baštine. Prostire se na površini od 750 000 jutara zemlje na kojoj se nalaze tisuće jezera, rijeka, potoka i staza za šetanje te najviši vodopad u SAD-u. Oko 95% parka proglašeno je potpunom divljinom.


3. San Francisco – grad čiji zaljev predstavlja najveću prirodnu luku i ušće na Zapadnoj obali. Grad je sagrađen na 43 obronaka te posjeduje oko 215 povijesnih znamenitosti. Prvo je mjesto na svijetu koje je već 1873. dobilo uspinjaču. Most «Golden Gate» glavni je simbol grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije