Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobađaju ih

Istraživanje pokazalo: Ovo su četiri stvari koje ženama pomažu da se bolje osjećaju tijekom seksa

shutterstock
02.09.2020.
u 22:46

Riječ je o razgovoru, većem samopouzdanju kad je riječ o vlastitom tijelu i seksualnosti, razbijanju stereotipa i edukaciji

Nedostatak samopouzdanja može utjecati i na seksualni život, borbu s libidom, kao i na orgazme, prenosi MindBodyGreen. Također, American Journal of Sexuality Education proveo je istraživanje na 200 žena o porukama koje su dobivale o svojem tijelu i seksualnosti tijekom odrastanja. Utvrđeno je da su tijekom odrastanja slušale o tome da ne bi smjele imati spolne odnose prije vjenčanja, da će ih zbog tog ljudi osuđivati i sl. Na pitanje što im je pomoglo da razviju pozitivne osjećaje i misli vezane za seksualni život, izdvojila su se četiri odgovora. 

Otvoreni razgovori o seksu

Otvoreni dijalog s prijateljima i obitelji o seksu, kao i sve više razgovora o seksu u društvu, bio je "glavni katalizator" za prelazak žena na pozitivnije viđenje svoje seksualnosti. Doista, prošla istraživanja pokazala su da otvoreni razgovori djece i njihovih roditelja o seksu čine da djeca prakticiraju sigurniji seks. Druga istraživanja pokazala su da razgovor s prijateljicama o seksu povećava seksualno samopoštovanje i sposobnost žena da traže ono što žele u krevetu.

Edukacija o seksu

Informiranje o seksu pomoglo je razviti pozitivnije osjećaje o seksu. 

- Mnogi sudionici naveli su obrazovanje o seksualnosti, reproduktivnom zdravlju, plodnosti i menstruaciji kao pomoć u njihovoj poboljšanjoj percepciji tijela, samih sebe i zdravlja. 

Uživanje u vlastitom tijelu

Znanstvenici su primijetili da su ljudi, kako su prihvaćali svoje tijelo, sve bolje prihvaćali i seks te ga više željeli. Kad dobro poznajete svoje tijelo i osjećate se kao da ste u skladu s njim, počinjete ga više voljeti pa je i ideja seksa sve prihvatljivija.

Odbacivanje rodnih stereotipa

Prošla istraživanja pokazala su da žene više uživaju u seksu kad odbace tradicionalne rodne uloge. Žene su, u tom slučaju, razvile više samopouzdanja vezano za svoje tijelo, seksualno zdravlje, kao i seksualnost općenito. 

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

ĆI
Ćirosine
08:43 03.09.2020.

Odbacivanje rodnih sterotipa,ma mrš globalslinisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije