Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće

Imamo recept za jednu od onih domaćih juha koje ne samo da "dižu iz mrtvih" nego vjerojatno i "liječe koronu"!

Sandra Šimunović/Pixsell
08.03.2021.
u 07:00

Šalu na stranu, stara je narodna mudrost da dobra domaća kokošja juha tjera bolest iz kuće, a kad probate ovu našu odmah ćete osjetiti nalet energije koja će vas držati do kraja dana.

Ako ste u mogućnosti, za pripremu ove juhe svakako pokušajte nabaviti domaćeg pivca i kokoš jer će tako juha imati onu punoću i bogatstvo okusa i aroma kakva se očekuje od prave, domaće juhe.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Domaća kokošja juha

Sastojci:

½ domaćeg pivca

½ domaće koke

4 goveđe kosti sa koštanom srži

1 poriluk

1 mrkva

1 pastrnjak

grašak, količina po želji

1 glavica luka

1 režanj češnjaka

Foto: Shutterstock

Priprema:

U zasoljenu vodu stavite kuhati na 2 sata pivca, kokoš i goveđe kosti. Ostavite da se ohladi i zatim skinite svo meso sa kostiju i vratite u vodu u kojoj se kuhalo. Na masnoći od kože domaćeg pivca dinstajte nasjeckani poriluk, česnjak i kapulu. Dodajte nasjeckanu mrkvu, celer, pastrnjak i grašak. Sve ubacite u vodu s kokošjim mesom i kuhajte još 1 sat. Dodajte soli, papra, kurkume. Prije posluživanja dodajte nasjeckani svježi peršin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije