Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrana za dušu

Mmmm, probajte pojesti samo jedan tanjur međimurske pretepene juhe!

Vigor Klaić
27.01.2022.
u 08:05

Svoj recept za ovaj tradicionalni međimurski specijalitet na kojem su odrasle generacije otkrila nam je Silvija Horak iz restorana Terbotz. Juhe nema bez malo kiselog vrhnja, komadića slanine i crvene paprike koja ovom blagom jelu daje intenzitet.

Pretepenu juhu u restoranu Terbotz serviraju u glinenim zdjelicama i poslužuju u kombinaciji s malim štruklima. Juhe nema bez malo kiselog vrhnja, komadića slanine i crvene paprike koja ovom blagom jelu daje intenzitet.

Domaća pretepena juha

Sastojci:

crveni luk

1 lovorov list

1 žlica crvene mljevene paprike

svinjska mast

200 ml kiselog vrhnja

200 g suhog mesa

mesni temeljac

sol, papar, brašno

Priprema:

U vrućoj tavi rastopite svinjsku mast, dodajte nasjeckani luk i dimljeno meso te kratko prepržite. Zatim dodajte crvenu mljevenu papriku, zalijte temeljcem, začinite solju i paprom i pustite kuhati 20-ak minuta. Pred kraj kuhanja napravite „pretep“ tako da u zdjelici pomiješate kiselo vrhnje i brašno, te dobivenu smjesu ulijte u juhu i kuhajte još 5 minuta. Gotovu juhu pospite bučinim sjemenkama i s malo bučinog ulja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije