Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obavezno probajte

Danas pripremite međimurske vangaloce – genijalnu poslasticu koja se može jesti u slanoj i slatkoj varijanti

Vigor Klaić
16.04.2020.
u 12:30

Recept za ovo tradicionalno jelo iz Međimurja dala nam je Slivija Horak, chefica kuhinje restorana Terbotz i dobitnica trofeja Chef tradicijske kuhinje 2020, uglednog gastronomskog vodiča Gault&Millau

Restoran Terbotz, smješten u prekrasnoj kuriji staroj više od 200 godina na Železnoj Gori, nadomak Štrigove, osim jedinstvenom eno-gastronomskom ponudom oduševljeva i terasom s koje se pruža jedan od najljepših pogleda u Hrvatskoj. No, gosti tamo ne dolaze samo zbog pogleda nego zbog hrane koju Silvija Horak i njezin tim pripremaju po tradicionalnim međimurskim receptima po kojima su kuhale bake njihovih prabaka. Vangaloci su samo jedno od tih jela, a koliko god bili jednostavni toliko su naprosto genijalni!

Pravi ljubitelji poke bowla uživat će u ovom receptu:

Sirni vangaloci

Sastojci:

500 g svježeg sira

100 g griza

1 jaje

sol

papar

muškatni oraščić

Priprema:

Sve navedene sastojke dobro zamijesite i od smjese oblikujte lijepe žličnjake. Složite ih na oštro brašno i, kad ste gotovi, pospite ih još brašnom pa ih ostavite 24 sata da miruju u hladnjaku. Spremne vangaloce izvadite iz brašna pa ih stavite kuhati u blago posoljenu vrelu vodu. Čim ste vangaloce ubacili u lonac, smanjite temperaturu, neka se do kraja kuhaju na laganoj vatri. Kad su gotovi, izvadite ih da se ocijede pa ih premjestite na tavu u kojoj ste ugrijali maslac. Zapecite ih malo sa svih strana i odmah servirajte tako da po njima naribate malo zrelog sira. Ovo tradicionalno međimursko jelo može se pripremiti i u slatkoj varijanti uz dodatak šećera u smjesu.

Ostale recepte Silvije Horak možete potražiti u magazinu Slano & slatko, u subotu 18. travnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije