Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Hrvati na Redditu otkrili što rade s ostacima hrane: Isprobajte ove domaće savjete

shutterstock
21.09.2021.
u 15:27

Ljuske jaja, kora od naranče ili jabuke... Sve to ne morate bacati već možete iskoristiti dalje u kuhanju.

Hrvatski Reddit odlično je mjesto za pronaći razne savjete - od onih ljubavnih, poslovnih, pravnih pa sve do onih kulinarskih - dijeli se doslovno sve, a nedavno je tako pokrenuta tema Kako iskoristiti ostatke hrane. Ako vam nedostaje ideja, inspirirajte se domaćim savjetima koje donosimo u nastavku.

Osoba koja je pokrenula temu kaže kako joj se vrećica za biootpad brzo puni otkako kuha zdravije, pa previše toga završi u smeću umjesto na tanjuru. U pitanju su uglavnom povrće i voće, kava i slične namirnice.

Kako piše, koru od naranče i limuna može se narezati na tanke trakice, ubaciti u teglu meda i pružiti mu citrusnu aromu. Koru od jabuke može se posuti cimetom i ispeći na 150°C, nekih 15 minuta. Dobit ćete slatku, nisko kaloričnu i zdravu grickalicu.

Ako često koristite jaja u svojim jelima, nemojte bacati ljuske - one su odlično gnojivo za biljke, pogotovo one mlade koje su u fazi rasta. Usitnite ih, stavite u staklenku s vodom na dva tjedna i zatim koristite.

Isto tako nemojte bacat talog kave koji se nakupio na dnu džezve - možete ga koristiti za zalijevanje biljaka, ali i za njegu kože u obliku pilinga. Procijedite ga, osušite i pomiješajte s eteričnim uljem i onim od kokosa. Koža će biti sjajna i mekana, a kava pomaže i u uklanjanju celulita.

Jeste li znali da se tvrda kora punomasnih sireva može iskoristiti za temeljac za juhu i rižoto? Narežite je na male komadiće i kuhajte u vodi 45 minuta, a zatim dodajte u jelo.

Ljudi rođeni na ove datume, imaju veći vjerojatnost da će postati uspješni!

 

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije