Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Higijena

Hrvati godišnje kupe i potroše dva šampona

kosa
VL FOTO
06.10.2010.
u 08:00

Čak 97 posto Hrvata rabi šampon za pranje kose, dok ih je tri posto vjerno čistoj vodi.

Hrvati ili ne vole prati kosu ili se drže one stare da kosu nije dobro prati često. Na to upućuje istraživanje magazina Ja, Trgovac i agencije Hendal, prema kojemu 61 posto građana starijih od 15 godina kosu pere jednom u tjednu, iznimno dvaput. Za razliku od nas, Amerikanci kosu peru u prosjeku pet puta tjedno.

– Pranje kose ovisi o životnom stilu. Tu nema pravila i individualno je. No, ako se kosa pere svaki drugi dan, to je sasvim u redu – smatra Antun Marić, voditelj frizerskog salona Keune Hair Concept.

Hrvatska je u rangu s ostalim srednjoeuropskim zemljama s dva kupljena šampona po stanovniku godišnje. Zanimljivo je da 97 posto Hrvata rabi šampon za pranje kose, dok ih je tri posto vjerno čistoj vodi. Čak 46 posto ispitanika upotrebljava običan šampon, a 20 posto ih koristi šampon s posebnim efektom te 18 posto šampon protiv peruti.

Jednoj marki šampona vjerno je 69 posto ispitanika, 82 posto korisnika šampona rabi poznate marke, a trgovačke marke 18 posto ispitanika.

Istraživanje je provedeno tijekom rujna ove godine na uzorku od 401 građanina.

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
08:13 06.10.2010.

Treba štedjeti : Kriza je Svakom hrvatu je godišnje dovoljan po 1 kom sapuna,šampona i toaletnog papira.

JM
ja-ma
11:01 06.10.2010.

Ja imam seboreju i moram koristiti medicinski šampon Oronazol koji se kupuje u ljekarni.Potrošim ga 1bočicu mjesečno znači 12 bočica godišnje.Znam da nisam jedina sa tim problemom.Jesu li statističari evidentirali i nas?

OB
-obrisani-
08:14 06.10.2010.

Iz komunizma se sjećam Dupe smo brisali : Prstom pa o zid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije