Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapaljiva navigacija

Garmin zbog zapaljive baterije povlači 1,25 milijuna uređaja

garmin
Davor Puklavec/Pixsell
07.09.2010.
u 10:35

U Hrvatskoj je prodano desetak tisuća spornih uređaja, a zasad se ovlaštenom uvozniku javilo 25 kupaca i naručeni su im novi.

Oko 1,25 milijuna navigacijskih uređaja Garmin dobrovoljno se povlači širom svijeta. Riječ je o tipu Nüvi određenoga serijskog broja, čija baterija prijeti pregrijavanjem pa i zapaljenjem. Utvrđeno je to u deset slučajeva, iako nijedan nije prouzročio veću materijalnu štetu niti ozljedu. Garmin povlači modele Nüvi: 200W, 250W, 260W, 7xx i 7xxT (xx označava dvoznamenkasti broj, npr. Nüvi 755). Vlasnici uređaja njegovu ispravnost mogu provjeriti unosom serijskog broja uređaja na internetskoj stranici www.garmin.com/nuvibatterypcbrecall, a neispravne mogu zamijeniti kod ovlaštenog Garminova uvoznika.

– U Hrvatskoj je prodano desetak tisuća spornih uređaja, a zasad nam se javilo 25 kupaca. Za njih smo naručili nove navigacijske uređaje i dobit će ih u roku od najviše 30 dana – rekao nam je Dejan Ferko, direktor prodaje Navigo sistema, ovlaštenog uvoznika Garminovih proizvoda za Hrvatsku.

Ferko napominje kako je većina, oko 800 tisuća od 1,250.000 koliko ih se povlači, prodana u SAD-u, a preostalih 450.000 prodano je ne samo u Europi, nego i u Aziji i ostalim dijelovima svijeta.

Ako pristup stranici nije moguć, vlasnici uređaja trebaju kontaktirati Navigo Sistem putem elektroničke pošte na adresu gps@navigo-sistem.hr ili telefonski u servis na broj telefona 01/5508-271, 01/5508-272 ili 01/2334-034. Garmin u svojoj obavijesti moli vlasnike neispravnih uređaja Nüvi da sami ne uklanjaju i ne popravljaju bateriju. Troškove zamjene snosit će proizvođač baterija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije