Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantastično jaje

Ne znate što biste jeli u uredu? Ove namirnice možete kombinirati svaki dan

jaja
Foto: Shutterstock
01.12.2014.
u 13:18

Tvrdo kuhana jaja dobro će doći za pojačavanje salata – odlično je za sve koji vole luk i rajčicu pa će obrok kombiniran od ove tri namirnice s dodatkom malo maslinova ulja organizam napuniti vitaminima, mineralima i proteinima

Nema jednostavnijeg jela od tvrdo kuhanog jaja koji će odlično sjesti uz mnoga druga jela. Jeftina, jednostavna i ukusna namirnica ima dovoljno proteina koji će vam dati snagu da preživite naporne sastanke i dočekate popodnevne sate.

Jaja se uvijek stavljaju u hladnu vodu. Nakon što voda provrije, treba ih kuhati sedam minuta jer će tako žumanjak ostati dovoljno sočan (ne previše suh) što je vidljivo po snažnoj narančastoj boji. Jako je bitno ne prekuhati jaja kako žumanjac ne bi dobio sivkastu 'patinu' s vanjske strane.

Na posao svakako ponesite soli i šarenog papra te sirovog povrća po želji koje je dobro pomiješati s namazom od slanutka ili patlidžana.

Tvrdo kuhana jaja dobro će doći za pojačavanje salata – odlično je za sve koji vole luk i rajčicu pa će obrok kombiniran od ove tri namirnice s dodatkom malo maslinova ulja organizam napuniti vitaminima, mineralima i proteinima.

Tvrdo kuhana jaja odličan su dodatak sendvičima, kao jedan od slojeva uz avakodo, zelenu salatu. Dobro se slažu i sa sastojcima od kojih se priprema Cezar salata, a nećete pogriješiti ni ako ih stavite u Mediterantsku sendvič-pitu.

>> Važno je da djeca imaju tri glavna obroka i dva međuobroka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije