Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AXL ROSE U ZAGREBU

Samo najvjernija publika nije imala velikih prigovora na odsvirano

guns n roses (1)
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/14
25.09.2010.
u 11:27

Razglas je neugodno podsjećao na uobičajeno lošu tehniku kakve se sjećamo iz vremena kada su Gunsi bili na vrhuncu

Potpuno nepotrebno i ekstravagantno, koncert Guns N’Rosesa započeo je nekoliko minuta nakon 23.30 sati s “Chinese Democracy”, a već s drugom, “Welcome to the Jungle”, zagrebačka Arena bila je pretvorena u klasičnu heavy metalsku džunglu s mnogo rifčina grčevitih gitarista udarnika i pirotehnike.

Iako su kasno započeli s koncertom (Axl Rose je u zagrebačku zračnu luku sletio nešto prije 23 sata), zagrebački je šou potrajao više od 2,5 sata tijekom kojih njihova primarna publika vjerojatno nije imala prigovora i nije previše žalila, osim što je razglas neugodno podsjećao na uobičajeno lošu tehniku kakve se sjećamo iz vremena kada su Gunsi bili na svome vrhuncu.

Prema održanom zagrebačkom koncertu Guns N’Rosesa u Areni možemo imati istovjetan stav kao prema njihovu posljednjem albumu “Chinese Democracy” na koji se čekalo (kako tko, rekli bi zlobnici) punih 17 godina: pamtit ćemo ga više po tome što se uopće dogodio negoli po samom sadržaju.

Na stranu ofucane priče da današnja postava na čelu s Axl Roseom (bez Slasha i Izzyja Stradlina) djeluje kao tribute band gospodara heavyja s kraja osamdesetih, ali Axlovi nazalni vokali djelovali su karikaturalno i u vrijeme osamdesetih koje su podnosile prilične količine kiča, a kamoli danas.

No, “don’t you cry”... Ima još nešto zarazno i zavodljivo u melodijama “Welcome To The Jungle”, “Don’t Cry” i “Sweet Child Of Mine”, u eksplozivnosti McCartneyjeve “Live And Let Die”, ako već nema puno toga u novim pjesmama osim eventualno u “Sorry” i “Better”.

Komentara 21

OB
-obrisani-
19:12 26.09.2010.

25.09.2010. u 12:26h Osek je napisao/la: \"Zato je u Beogradu sve odrađeno perfektno i najprofesionalnije, a Axl je sve vreme pevao ogrnut sa srpskom zastavom vidno oduševljen beogradskom publikom!\" Pa osjetio čovjek da je njegov kičasto-ciganski \"style-ing\" uklopljen u vašu svakodnevnicu.

OB
-obrisani-
12:26 25.09.2010.

Zato je u Beogradu sve odrađeno perfektno i najprofesionalnije, a Axl je sve vreme pevao ogrnut sa Srpskom zastavom vidno oduševljen Beogradskom publikom !

EA
earlscourt
14:22 26.09.2010.

Ajmo iznjeti samo činjenice, bez puno polemiziranja - 1) user koji u maniri alter ega Axla Rosa vrijeđa ljude koji kažu nešto kontra Axla već u prvih pet riječi mi je već polako otrcan sa barem 10 foruma. 2) rećići da je razglas loša kao i u doba originalnih Gunnera može reći samo netko tko na koncertu originalne postave nikad nije bio. Pogotovo u vrijeme Illusiona. 3) ne postoji problem u različitim pogledima na novu i staru postavu, problem je kad to netko pokušava uopće staviti u istu rečenicu. Do \'94 postojali su Guns N Rosesi, ovo danas je bezlična ekipa, našminkanih muzičara koji su plačeni da večer za večer sviraju covere Guns N Rosesa i izgledaju kao sve drugo osim - benda a pogotovo Gunnera. 4) apsurdno je sa sebe tvrditi da si fan Slasha pa govoriti da je za zvuk Gunnera Izzy bio bitnji od Slasha! To je jednostavno smiješno. Za opalit takvo nešto ili si pomješao bend ili moraš imat čepove na ušima. Bez uvrede. Dovoljno je poslušati bilo koju ploču u eri Appetite - Illusioni pa shvatiti da su se Gunneri bazirali na Slashu, također, može se i skinuti koji bootleg pa usporediti koncert na kojem je svirao i Izzy ali i kada ga je Gilby zamjenio već sredinom \'91 a zvuk osrtao - isti. 5) postoji taj neki klišeizirani mit da je Izzy bio ključan članpri pisanju tekstova, međutim pogleda li se u knjižice albuma kao i karijeru u post GNR vremenu, postaje jasno da je riječ o mitu. 6) Gunnere su do zvijezda doteglili Slash, Duff, Matt, Izzy, Gilby i Adler a ovo danas je tragikomedija koja nezasluženo nosi ime nekoč najvećeg benda svijeta. Axl je uvijek i u svakoj postavi 90ih bio najslabija karika, a protjerivanjem svih ostalih to se razgolitilo do bola. Bez obzira koliko on bio tašti psycho, morao bi bit izuzetno glup da u dubini duše to ne vidi i sam. 7) aj bok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije