Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Film iz Perua osvojio Zlatnog medvjeda na Berlinaleu

14.02.2009.
u 21:32

'Milk of Sorrow' ('La Teta Asustada') redateljice Claudie Llose iz Perua odnio je nagradu Zlatni medvjed za najbolji film na Berlinaleu. Velika nagradu žirija dobili su urugvajska drama 'Gigante' i njemački film 'Everyone Else'.

Srebrni medvjed za najbolji scenarij dodijeljen je Orenu Movermanu i Alessandru Camonu za film 'Messenger'. Nagradu Alfred Bauer za poseban doprinos u otvaranju novih filmskih perspektiva dodijeljena je poljskom redatelju Andrzeju Waydi za film 'Tatarak' i filmu 'Gigante'. Ovaj film je osvojio i nagradu žirija za debitantski film.

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je Asghar Farhadi za film 'About Elly', iranski film o ženi koja nestane za vrijeme trodnevnog odmora na Kaspijskom jezeru.

Nagrade za glumačka ostvarenja dobili su Sotigui Kouyate, glumac koji posljednjih dvadeset godina igra s Peterom Brookeom, za ulogu u filmu 'London River', te Austrijanka Birgit Minichmayr za ulogu u filmu 'Everyone Else'.

Film 'Oluja' Hansa-Christana Schmida osvojio je filmsku nagradu međunarodne organizacije za zaštitu ljudskih prava Amnesty Internationala.
(mp, Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije