Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jedinstvena knjiga koja daje upute i odgovore o organizaciji događanja, protokolu i javnom nastupu

Knjižara Dominović
Foto: Lidija Filipović/Evarazdin
1/3
22.05.2024.
u 09:53

Ima dosta praktičnih primjera, a ideja je bila da se može koristiti od najmanje općine pa do najviših državnih institucija, odnosno da svatko može naći odgovore na pitanja koja nas često muče pri organizaciji ili javnom nastupu, kaže autorica dr.sc. Vesna Haluga

Knjiga Više od dobrog dojma - Vodič kroz organizaciju događanja, protokol i javni nastup predstavljena je u petak, 17. svibnja 2024. godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Knjigu su predstavili urednica Petra Somek, recenzent knjige dr.sc. Mladen Andrlić, autorica dr.sc. Vesna Haluga te Marko Dominović ispred Izdavačke kuće Dominović.

Urednica Petra Somek, predstavila je sadržaj knjige te napomenula kako je posebna vrijednost knjige što donosi i „žive primjere“ iz prakse koji će čitateljima pomoći da predoče stvarne situacije prilikom organizacije događaja, protokola i javnog nastupa te je kazala kako je knjiga rezultat 27-godišnjeg autoričinog rada u javnoj upravi, protokolu i u diplomaciji.

Foto: Lidija Filipović/Evarazdin

- Ima dosta praktičnih primjera, a ideja je bila da se može koristiti od najmanje općine pa do najviših državnih institucija, odnosno da svatko može naći odgovore na pitanja koja nas često muče pri organizaciji događaja ili javnom nastupu - rekla je autorica Vesna Haluga te nastavila:

- Temeljni cilj koji sam željela postići je davanje jednostavnih, konkretnih odgovora na nedoumice koje svi imamo kada organiziramo veći ili manji događaj,  a željela sam ponuditi i praktična rješenja koja će pridonijeti uspješnom javnom nastupu pojedinca te organiziranju nekog naizgled "običnog", ali i najzahtjevnijeg događaja. Svi koji su na bilo koji način uključeni u poslove protokola i organizaciju događaja najodgovorniji su za dojam koji tvrtka, organizacija ili institucija odašilje prema javnosti - naglasila je autorica.

Knjigu možete pronaći na stranicama Knjižare Dominović

Foto: Lidija Filipović/Evarazdin

Recenzent dr.sc. Mladen Andrlić, veleposlanik i dugogodišnji ravnatelj Diplomatske akademije,  pohvalio je knjigu kao djelo koje daje jedinstven uvid u područje u kojem nema previše literature na hrvatskom jeziku te je time ovaj naslov iznimno koristan za sve koji na bilo koji način sudjeluju u jednoj od tri obrađene teme.

Knjigu je grafički uredio Siniša Nikolić, a lektorirala Ivana Canjuga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije