Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanac pod teškim optužbama

Četiri žene optužile slavnog komičara Russella Branda za silovanje

Russell Brand
PA/Pixsell
17.09.2023.
u 22:39

Razvod od Katy Perry zatražio je SMS porukom, samo godinu dana nakon vjenčanja o čemu je ona poslije progovorila u intervjuu za Vogue

Četiri žene optužile su britanskog glumca, komičara i voditelja Russella Branda za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tijekom sedmogodišnjeg razdoblja u kojem je bio na vrhuncu svoje slave. Najmlađoj je od njih u inkriminiranom trenutku bilo, kako tvrdi, svega 16 godina. Sve se zbivalo, navodi se, između 2006. i 2013. godine, kada je Brand glumio u hollywoodskim filmovima te imao istaknute angažmane za BBC Radio 2 i Channel 4. Brand sve poriče, tvrdeći kako su svi njegovi odnosi uvijek bili dobrovoljni.

Porekao optužbe

Ozbiljne optužbe iznesene su u dokumentarnom filmu "Russell Brand: In Plain Sight", a koji je rezultat zajedničke istrage Sunday Timesa, Timesa i Dispatchesa Channela 4. Istraga je objavljena u Sunday Timesu, a dokumentarac je emitiran na Channelu 4 u subotu. Osim za seksualne napade, komičara se optužuje i za navodno kontrolirajuće, uvredljivo i predatorsko ponašanje.

Kako prenosi BBC, jedna je žena ustvrdila da ju je Brand silovao u svojoj kući u Los Angelesu, prislonivši je uza zid, a istoga je dana potražila pomoć u kriznom centru za silovanje. Times navodi da je dobio na uvid medicinske podatke koji to potvrđuju. Druga je žena ispričala novinarima kako ju je Brand napao kada je bila 16-godišnja školarka, a on je bio u svojim ranim tridesetima. Tvrdi da ju je nazvao "djetetom" tijekom emocionalno nasilnog i kontrolirajućeg odnosa. Treća žena ustvrdila je kako ju je Brand seksualno napastovao dok je radila s njim u Los Angelesu, a prijetio joj je, kaže, da će pokrenuti pravni postupak ako ikome išta kaže. Četvrta ga je žena također optužila za seksualno napastovanje i emocionalno zlostavljanje.

Netom nakon što je uznemirujući 90-minutni dokumentarac "pušten u svijet", komičar Russell Brand nastupio je u kazalištu Troubadour Wembley Park Theatre u sjeverozapadnom Londonu, gdje ga je oduševljeno dočekalo oko 2000 gledatelja, prenose britanski mediji. Riječ je, naime, o otprije dogovorenom angažmanu u sklopu njegove turneje Bipolarisation.

Tijekom nastupa, koji je trajao oko sat vremena, Brand je aludirao na optužbe. "Volim vas. Hvala vam. Ima nekih stvari o kojima ne mogu govoriti i nadam se da ćete biti zadovoljni svime što vam mogu pružiti", rekao je on na početku nastupa.

Kasnije je, pak, objavio video u kojemu je porekao sve optužbe. Istaknuo je kako je u doba kada je glumio u filmovima "bio vrlo, vrlo promiskuitetan", ali i da su "tijekom tog vremena promiskuiteta, odnosi koje je imao apsolutno uvijek bili sporazumni".

Tko je Russell Brand? Kako ga prikazuje Daily Mail, Brand, jedinac iz Graysa u Essexu, postao je poznat zahvaljujući svojim samostalnim stand-up nastupima. Višestruko je nagrađivani komičar. Što se filmske produkcije tiče, glumio je u romantičnom mjuziklu "Rock zauvijek" s Tomom Cruiseom, Alecom Baldwinom...

Poznato je kako je kratko bio u vezi sa supermodelom Kate Moss, "koja je požalila zbog svog izbora". Slavu mu je zacementirala knjiga "My Booky Wook" iz 2008. godine, u kojoj je progovorio o svojoj ovisnosti o heroinu i brojnim prljavim seksualnim susretima, uključujući seks s prostitutkama i orgije.

POVEZANI ČLANCI:

Planetarno popularan

Sljedeće godine, navodi isti izvor, izgubio je mjesto u emisiji BBC Radio 2 nakon što je pozvao glumca iz serije "Fawlty Towers" Andrewa Sachsa da se pohvali kako je imao seksualni odnos s njegovom unukom Georginom Baillie. Tada se činilo da nema nikoga koga ne može šarmirati. Dvije godine nakon objave knjige, nakon kratkog udvaranja, oženio se pop-zvijezdom Katy Perry na sedmodnevnoj ceremoniji u Indiji. Razvod od nje zatražio je SMS porukom, samo godinu dana nakon vjenčanja, o čemu je Perry poslije progovorila u intervjuu za Vogue. Brand je ponovno uplovio u bračnu luku 2017. godine, s Laurom Gallacher, spisateljicom i ilustratoricom koja se rijetko pojavljuje u javnosti. Par upravo čeka treće dijete.

Sudeći po brojkama na društvenim mrežama, Russell Brand uživa planetarnu popularnost: na Instagramu broji četiri milijuna pratitelja, na TikToku 2,2 milijuna, a na YouTubeu ga prati 6,59 milijuna obožavatelja.

Glumu u filmovima posljednjih je godina zamijenio s, kako se navodi u medijima, miniranjem moćnih ustanova kao što je "Big Pharma", pa je to potaknulo teorije kako se Brand nepravedno našao na meti žestokih optužbi.

VIDEO: Podijelila srcedrapajući trenutak kada je uhvatila svog zaručnika kako ju vara, ali ljudi su kritizirali nju: ‘I ti si kriva!’

 

 

Komentara 6

DU
Deleted user
10:14 18.09.2023.

Ako pričaš protiv cjepiva, Agende 2030., i sličnih stvari, kad tad će se pojaviti tužba za silovanje!

BR
Brankko
18:16 21.09.2023.

Takve vijesti ne pripadaju rubrici Kultura -- to je crna kronika. -- Ako neki glumac sudjeluje u prometnoj nesreći, je li to vijest za rubriku Kultura? Ne. To je crna kronika.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
05:36 18.09.2023.

Kasno paljenje. Inače, nije navedeno da je tip kresao protiv cijepiva, Bidena, Gatesa, klimatskih promjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije